Raczej zmieniłem mase tłumika ne jednym z końców wału ( koło zamachowe ) dzięki czemu częstotliwość rezonansowa dawała się bardziej we znaki. F rezo nie zmieniłem, zmieniłem użyteczny zakres częstotliwości pracy silnika. Jeśli już mamy se utrudniać życie, to dosć restrykcyjnie.
Mam Fidanze z Exedy Stage 1 i nie mam problemów z jałowym biegiem, nawet przy klimie. Nie ma powodów żeby seryjne sprzęgło nie podeszło, będzie nawet lepiej pod pewnymi względami, bo Stage 1 ma bardzo ciężki docisk więc traci się trochę z tego co się zyskało kołem, a seryjny docisk jest leciutki. Poza tym na lekkim kole łatwiej gaśnie silnik więc łatwiej ruszać seryjnym miękkim sprzęgłem niż twardszym Stage 1.
Nie zauważyłem problemów na 4 i 5, 4 przyspiesza zajebiście Vmax nie jestem pewien, ale zmieniałem przełożenie 5 więc to nie będzie miarodajne. Do tej pory najszybciej jechałem 190km/h na lekkim zamachu i 5 z civica ale od czasu modyfikacji nie miałem okazji sprawdzać czy pojedzie więcej.
Raczej maleje. Przecież tracisz mniej paliwa na rozbujanie auta bo przy ciężkim kole więcej energii potrzeba na jego rozpędzenie. Teoretycznie w mieście powinno mniej palić ale praktycznie różnica jest niewielka, ale nie ma podstaw żeby miało palić więcej.