jesli masz mala determinacje odpusc sobie, przerabiajac mechanizm nigdy nie zrobisz tak, zeby wycieraczka latała po calej szybie, bedzie wiejsko stac gdzies w 1/3 szyby i zaslaniac pole widzenia pasazerowi zeby tobie mogla wycierac do krawedzi, musialbys ciegna przedluzac i dopasowywac mocowanie metoda prob i bledow przesuwajac po kilka mm i obserwujac jak daleko lata pioro, do tego jak masz 'wyjeżdżony' silniczek to w niedlugim czasie po takiej operacji po prostu sie spali bo bedzie mial wieksze obciazenie przy dluzszych ciegnach, adaptacja mechanizmu z innego auta to jest zazwyczaj zabawa w przezwajanie silnikow, podpinanie pod twoj przelacznik i znowu duzo zabawy o ile sie zmiesci jakis, np z uno ale z uno czesto sie psuja same od siebie jak to fiaty, sa gotowe kity ale do niemcow tylko z reguly, generalnie kicha jak skurw.....
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
Wszystko kwestia gustu, ja w mojej EE8 mialem kiedys zrobione (patrz foto) i wycieraczka siedziala idealnie na srodku, jak bedziesz chcial jakas instrukcje co i jak to daj znac.
miałem takie coś w poprzednim aucie i potwierdze to co pisał PIRUL strasznie ciezko dopasować te cięgna żeby wycieraczka chodziła po całej szybie, a jak już uda sie to zrobić to i tak przy większej prędkości ok 80-100km/h jest problem.Mimo ze fajnie wygląda osobiście odradzam ze względu funkcjonalności.
Może nie na temat ,ale mnie to boli ,czemu na tej fotce jest skrót od FatalnaImitacjaAutaTurystycznego (Fiat) ???? jeszcze ktoś pomyśli że to podpis auta
Było FWD EE8 1.6 Vtec
Było RWD S13 1.8 Turbo
Jest RWD E30 335i R6