witam może ktos mi powie dla czeo jak zmieniłem przewody i swiece to straciłem moc niema juz takiego przyspieszenia przewody sa firmy ,,japan" a swiece ,, ngk" dla hondy moze ktos mi powiedziec dlaczeg tak sie stało ?
swiece dedykowane do hondy, czy kupiles "tak po prostu", jak to drugie moze przerwa jest zla
turbo dziura zostala stworzona by dac szanse V8
sprzedam: - lsd s80 -500zl, osprzet b18c4 i b16a2
- dol k24 - 1500zl
- ek4 anglik na czesci
- walki stage1 do k
Świece dokładnie BCPR6E-11 tak jak powinny być do ED9 czy omyłkowo inne? A kable czemu nie NGK, skoro wszyscy piszą na forum że są najlepsze? Jeszcze zalej silnik Selektolem
kolego może przy wkładaniu przewodów uszkodziłeś kopułkę lub może zapłon się przestawił...
z tego co piszesz objawy są podobne...
miałem tak przy żle ustawionym zapłonie...
świece są 11 raczej ok...
też takie mam...
sprawdzjeszcze przewody czy są dobrze dociśnięte do kopułki...
i zapłon jeśli odkręcasłeś kopułkę...
hehehe tylko trzeba w wiaderku przyniesc a co do zaplonu - zwierasz zlacze (po lifcie jest to pod schowkiem podrecznym tym z prawej strony samochodu) pozniej stroboskop odpalasz silnik i patrzysz na znaki na kole pasowym i na obudowie rozrzadu, dokladne dane do tego znajdziesz w szukaj-ce
atom1 napisał(a):panie kochany, bo jak zmieniales swiece to po wykreceniu kompresja uciekla, musisz jechac do specjalnego zakladu zeby dobili i moc wroci
atom1 napisał(a):panie kochany, bo jak zmieniales swiece to po wykreceniu kompresja uciekla, musisz jechac do specjalnego zakladu zeby dobili i moc wroci
LEPSZEGO textu na forum juz nieczytalem 10/10 dla Ciebie pozdro