jestem ciekaw jak to jest z tymi skrzyniami w z5 (moja z5 91r) i a9 ziomek ma 88r i na kazdym biegu osiaga wieksze predkosci niz ja przy tych samych obrotach, a najwieksza roznica jest na 4 ja lece kolo 200km/h i wecej juz nie idzie wpinam 5 i mam 230km/h niecale i koniec obr tz czerwone pole pod 8 tys i cera juz nie jedzie a on natomiast na 4 ma 220km/h i jak wepnie 5 to dochodzi do tych 240km/h i ma okolo 7.200tys obr (obaj mamy odcine poza 8tys..) sprawdzane pary razy (opony te same rozmiary )
No A9 ma troszke dluzsze przelozenie glowne ale predkosci o ktorych piszesz to abstrakcja! Ja w Z5 mam na 4 180 no moze 190 a na seryjnej 5 mialem 210 przy 7200 czyli na granicy czerwonego pola! Wydaje mi sie ze obaj macie przeklamujace szybkosciomierze trzebaby porownac z innym autem o ktorym wiadomo ze mu pokazuje dobrze.
moja 4 na maksa ma kolo 200km/h (8tys) tyle ze ja nie mam odcinki wczesniej z odcnia bylo cos kolo 190km/h mam dwie crx z5 i na drugiej jest identycznie no a u kumpla w a9 4 konczy na 220 km/h a 2 tez ma jakos 120km/h albo zegary przeklamuja mu albo nie wiem ja swoja mierzylem 0-100 gps to mi realne predkosci pokazuje
A no to rozumiem mnie by bylo szkoda krecic seryjny silnik do 8000 i przez max rozumialem 7200-7500 obrotow chociaz odcina mi dopiero przy 7800. W kazdym razie A9 ma wszystkie biegi troszke dluzsze, kiedys znalazlem konkretne wartosci przelozenia glownego, poszukam tego jak bede w chacie.