To zalezy ile chcesz obnizać i ile tak na prawde w ciagu roku przejeżdżasz km na letnich gumach. Ja mam obniżenie -35mm i nie widzę tego zjadania gum z prędkością światła .
cos mi poprawil ale mowi ze wiecej sie nie da wiec wychodzi ponad 2 stopnie bylo ponad 3 po wymiane pol zawieszenia.mysle zeby go nieco podniesc o 2 cm i wtedy bedzie kolo 0.5 jak z tylu.
nom powyżej 80km/h dziwne sie prowadzi nie reaguje szybko na ruchy kierownica, jest po geometrii i remoncie zawiechy nic nie jest wybite nowe drążki wahacze cukierki tuleje sworznie itp. wiec mozę amorki sie zjechaly z przodu bo to twarde, musze pojechac na diagnostykę bo jak kupowałem auto był tak samo obniżony a auto sie prowadziło o wiele lepiej. w przekladnie byla wymieniona tulekja , chyba zle jej zalozyc nie mozna?
dobrze, ze chociaz macie kogos, kto wam jest w stanie ogarnac obnizone auto, ja dzisiaj bylem w trzech stacjach diagnostycznych w nowym targu i dwoch w rabce ze zbieznoscia przodu i w zadnej mi sie auto nie zmiescilo na podnosnik, ani najazdowy ani z ramionami, chcialem, zeby zrobili z kanalu to maja przyrzady za wysokie i tak mysle, ze bede musial zdjac przedni zderzak i wtedy podjechac na kanal, tak czy tak negatywy poprawiaja prowadzenie auta w zakretach ale na prostej jest gorzej
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
cos kolo 50mm bo palec wchodzi miedzy opone 195/50r15 a blotnik widzialem edka na -30 z takimi samymi oponami istal wyzej nieco. z przodu, zawieszenie h&r i niebieskie amortyzatory na ktorych jest napisane hd 50, nie wiem kupilem go takiego obmizonego. ale prowadzil sie lepiej mimo ze mial delikatne luzy w zawieszeniu teraz porobaliem wszystko nawet na zas i jezdzi gorzej, zrobilem 10tys od momentu kipienia, wtedy jechalem po 180,200 teraz bym sie rozpedzil do 150 bo by zaczal sie rozjezdzac i bujac na boki i nie reagowac na ruchy kierownica.mysle zeby pojechac na diagnostyke amortyzatorow.
pirul, to fakt i na to nie ma rady jak ktos jest mocno obnizony to nie ma bata zeby ustawic, i to nie wina stacji a tylko i wylacznie ciebie;).. sa techniki zeby to ominac ale zapewne nie bedzie im sie chcialo dlatego tez lepiej zdejmij zderzak
to jakies biedne te stacje, ja wczoraj ustawialem a mam minus nie wiem ile ale z -60 na pewno. w warsztacie gdzie bylem ustawiac nie ma nawet roznicy poziomow wiec wjechac mozna nawet autem ktore ma zderzaki 1cm od ziemi, te plyty sa w podlodze normalnie zabudowane, wszystko laserowo ustawiane profi sprzet. nie bylo zadnych problemow poza tyłem ktorego nie ruszalem bo bylo pare minut poza norme i gostek stwierdzil ze nie trzeba tego robic gum zjadac nie bedzie. wyjechalem ze stacji auto prowadzi sie kozak mimo ze pochylenia kol mam prawie 2,5 stopnia z przodu przez glebe.
na taka stacje pewnie najblizej mozna liczyc gdzies w krakowie wiec jak sobie nie poradze bede musial poszukac tam ale mam jeszcze jedną nowo otwartą u mnie tylko była zamknięta już wczoraj, podjadę w poniedziałek i zapytam.
atom1 wina moze i moja ale to nie ja jestem dla nich tylko oni dla mnie i powinni byc przygotowani na to, ze im przyjedzie do warsztatu cokolwiek niskiego, są auta seryjnie niżej położone niz moja suczka i co z takimi? w jednym jeszcze mi chcieli za blotniki podnosic ale powiedzialem nieee i spierdzielilem stamtad przeciez moznaby pod każdą łapę podnośnikiem dźwignąć i podsunąć i później przy zdejmowaniu tak samo ale komu by się chciało
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project