Może mial ktoś z Was juz taki problem - płyn hamulcowy wymieniony, klocki i tarcze i zacisk ok. A mimo to po przejechaniu 10km grzeje mi sie felga (przód prawa str) do zajebiscie wysokich temperatur, aż w środku czuć przypaloną gumę z opony. Odkręciłem kolo (po ostygnięciu - czekałem dobre 40min) i ciepło wali z tarczy i zacisku. Klocki nie hamują, zacisk działa poprawnie. A przy delikatnym hamowaniu włańcza sie cały czas pompa abs. Pomocy!!!
[ Dodano: 2007-08-21, 11:00 ] Więc tak Panowie mam diagnoze - podobno to jest czeste w hondach - to jest przewod, ktory doprowadza (a niestety juz nie odprowadza i stąd wysoka temp. na feldze, bo blokuje klocki!!!) płyn hamulcowy - wycenili mi wymiane przewodu na 90zł
Weż przy okazji spradź jak wygląda tloczek zacisku i te gumki (zwane reperturki - czy jakoś tak). Koleszka miał problem ten sam - a przyczyna - tłoczek zacisku!!! Nie zawsze to musi być przewód
[ Dodano: 2007-08-22, 20:24 ] bo rozumiem, że masz problem z grzaniem sie felgi, (bo nie zdiagnozowałem pompy abs)??? dalej mi sie włąńcza i nie wiem co za chu...
tloczek Ci nie odbija, bewnie jest skorodowany i ma nagar i nie pozwala na cofniecie cie po puszczeniu hamulca, dlatego sie grzeje bo ciagle dociska klocki do tarczy i hamuje,
jezdzac tak dobijesz nastepne lozzysko, i byc mozeskatujesz zacisk do konca
sciagnik zacisk podpompuj hamulcem tak zeby wyszedl, ale nie caly, sciagnij z niego zewnetrzny kondon, i jak bedzie nagar na tloczku to spiluj przesmaruj smarem i zobacz czy dalej bedzie sie grzac
dokładnie tak jak pisze martii - to jest powód - cena zamienników do del soli wraz z robotą 180zł w lublinie tyle sie dowiedzialem - u mnie jednak bylo co innego
moge sie mylic bo u siebie absu nie mam ale popatrz pod akumulatorem lub pod pompa hamulcowa, latwa do namierzenia bo z niej duzo przewodow hamulcowych wychodzi
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project