Witam
Mam problem w b16a1. Przy próbie odpalenia silnika nie mam iskry na świecach(rozrusznik kręci).Świecie są ok,przewody zapłonowe też ok,palec i kopułka też wyglądają ok.Komp też nie pokazuje żadnego błędu.Nie wiem co może być powodem, aparat mi zdechł,czy co????Jak i co mogę sprawdzić?????
Pomocy!!!!!!!
ojtam zaraz nie ma iskry, zdejmij kable i wsadz do jednego palca niech ktos kreci rozrusznikiem i bedziesz wiedzial czy jest prund czy nie
a tak na powaznie, to najszybszym i najlatwiejszym zadaniem jest podmianka calego aparatu od innego jezdzacego auta- i na odwrot od razu bedzie wiadomo czy przyczyna jest w aparacie tylko czy masz jakies b16 w poblizu?
Cewka na bank.Miałem podobnie tyle że iskra była na wykręconej świecy a pod kompresja zanikała ,zero błędów na kompie,reszta podzespołów sprawna a cewka kaput.Jeszcze możliwe jest padnięcie modułu zapłonu chociaz moduły stosowane w tych aparatach są mało awaryjne w porównaniu do cewek.
Może nazywajmy rzeczy po imieniu , nie "moduł pompy paliwa" tylko jest to przekaznik pompy paliwa,a w aparacie zapłonowym oprócz cewki zapłonowej mamy jeszcze moduł sterowania zapłonem. W przypadku braku iskry należy sprawdzićoba te elementy.