Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

rydz.BDG
Forumowicz

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...

przez rydz.BDG » 2008-06-03, 23:20

Witam drogich Użytkowników forum. Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna CRX-sa trzeciej generacji czyli Del Sol. Pomimo iż zarejestrowałem się, dosłownie przed chwilą, forum wertuję, czytam, przeglądam już z jakieś 8 miesięcy. Ostatnio wpadłem na takie ogłoszenie:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5406148

W związku z tym pytanie do Was, czy wiecie cokolwiek o tej hondzie(jej właścicielu)? Co o niej sądzicie, czy warto bujac się przez pół kraju w celu obadania sprawy? Cena przyznam lekko zaporowa, ale gdyby stan się potwierdził, a właścicel "troszkę zszedł" nie wachałbym się z jej zakupem. Za wszelkie opinie dzięki wielkie, a jeśli macie może znajomych, którzy chcieliby się "pozbyc" solki w ładnym stanie to jestem otwarty na wszelkie propozycje. Pozdro dla Was :poklony:

redbul
Forumowicz

przez redbul » 2008-06-03, 23:22

Za ta kase kupisz VTI z elektrycznym dachem jak dobrze poszukasz, wiec cena kosmos

Jeszcze ten kolor i odpryski na lakierze...

Co z tego ze przebieg maly, jak nic nie napisal o ksiazce. W takim przypadku to sobie moze 70 tys napisac...

Po uszczelkach na fotkach juz widac ze pasta tempo sie napracowala. wiec ocen to sam

h8r
Forumowicz

przez h8r » 2008-06-03, 23:28

Jest sprowadzona, właściciel jest handlarzem, więc raczej nikt nie zna auta, którym nic nie jeździł, może ktoś zna sprzedającego, auto musisz sprawdzić (ze zdjęć wygląda fajnie) sam np: w aso lub ze znajomym mechanikiem. Na temat ceny dyskutuj z właścicielem, ogłoszenia pojawiają się w dziale sprzedam - samochód, na ogół ludzie tu pisza dokładnie w jakim stanie jest auto i nie starają się przekręcić innych użytkowników forum (no z tym bywa różnie), ale nie ufaj nikomu.

[ Dodano: 2008-06-03, 23:39 ]
redbul napisał(a):Za ta kase kupisz VTI z elektrycznym dachem jak dobrze poszukasz, wiec cena kosmos

Jeszcze ten kolor i odpryski na lakierze...

Co z tego ze przebieg maly, jak nic nie napisal o ksiazce. W takim przypadku to sobie moze 70 tys napisac...

Po uszczelkach na fotkach juz widac ze pasta tempo sie napracowala. wiec ocen to sam

Może kolega chce mieć zadbane esi z końca produkcji z większym bagażnikiem, osiągi chwilowo pewnie mu niepotrzebne. Kolor też może się podobać, nie wszyscy chcą mieć czarną... ale cena moim zdaniem za wysoka, ktoś niewiele drożej sprzedawał motegi już zarejestrowane... Książke to można tak samo kupić jak zegary przestawić, więc na pewno to nie świadczy o przebiegu, zmiana roku produkcji to już cięższa sprawa.
200sx

rydz.BDG
Forumowicz

przez rydz.BDG » 2008-06-04, 00:08

Odnośnie koloru to wymagań nie mam (to nie salon), dach elektryczny też nie jest jakimś priorytetem (jeśli jest to git, wiadomo) raczej skupiam sie na stanie auta. Odnośnie wersji vti to obawiam się troche przebiegów tychże autek. 200000 km to raczej sporo, choc jak wiadomo wszystko zależy od sposobu użytkowania. Spośród wersji DOHC znalazłem taki egzemplarz

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5252479

Tyle tylko, że tak jak pisałem wcześniej, obawiam sie przebiegu wersji vti, a co za tym idzie żywotności silnika...

h8r
Forumowicz

przez h8r » 2008-06-04, 00:47

O tej niebieskiej był już temat:
forum/viewtopic.php?t=25010&start=0
Silniki z b-serii dobrze znoszą przebiegi powyżej 200tyś (możnaby powiedzieć, że czasami nawet lepiej niż d-seria:)), ale jak piszesz, to zależy od sposobu użytkowania.
200sx

redbul
Forumowicz

przez redbul » 2008-06-04, 21:14

Lepszy taki 200 tys, niz 100tys z ksiazka z allegro , ale nie mowie ze tutaj tez tak jest (mimo ze to handlarz)

Ta niebieska to chyba doinwestowana zdrowo , mozna to przeczytac w temacie co kolega podal..

A9
Forumowicz

przez A9 » 2008-06-04, 22:52

UWAGA NA TO AUTO! http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5394125 wyglada tylko ladnie na fotach do tego felgi od vti dodaja mu uroku o tym co wlasciciel nie mowi przez tel. to jest do zrobienia podloga, zaczynaja rzdzewiec podluznice, bardzo krzywe tarcze, brak nagrzewnicy, brzydka maska troche odpryskow, rysa na tylnim zderzaku, dziwnie polatana powierzchnia pod klapa w tym miejscu w ktorym cieknie woad zazwyczaj, bylo rozbierane wnetrze, lewa lampa zapadnieta, silnik przez 4 lata nei widzial nowego oleju bo stala u niemca i na jalowym odcianajac puszcza ladna chmure, polamany panel ogrzewania, do malowania dach, braka orginalnych naklejek o kolorze itp pawdopodobnie malowana byla nie tylko polerowana, dziurawy fotel kierowcy, ogolnie auto nei warte drogi czasu itp zrobilem po nie ponad 800km i jest to jedna wielka czarna dup#T# jezeli mod chce to niech wydzieli dla uprzedzenia innchy.

rydz.BDG
Forumowicz

przez rydz.BDG » 2008-06-10, 22:11

Poszukiwania trwają, więc pojechałem dziś do Kościeżyny (ok 150 km ode mnie) w celu obejrzenia tego autka:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5426102

Mam do was pytanie, czy spotkaliście się kiedyś czyby lakier był pokryty czymś takim jak na zamieszczonych fotkach? Patrząc z bliska wyglądało to jak bezbarwny lakier do paznokci. Poza tymi mankamentami(oraz brakiem przedniego znaczka, i pokrywy POPIELNICZKI :szok: ) auto wydałao mi się bardzo zadbane, silnik pracował równo, żadnych wycieków nie zauważyłem. Ogólnie rzecz biorąc autko było pewnie malowane przez u helmutów, ale poza jednym małym punktem, żadnych ognisk korozji nie zauważyłem. Co sądzicie o tym del solu? Czy warto?
...być może jadę czasem zawile, kolekcjonuję miłość, pekiel i chwile...

wrobellos
Moderator

Samochód: crx

przez wrobellos » 2008-06-10, 22:20

na moje oko byla lipnie pomalowana = gdzies dzwoniona, ps rover mojego ojca ma maske i lotke(reszta auta ok) z identycznymi bablami od bezbarwnego.o czyms to swiadczy...

h8r
Forumowicz

przez h8r » 2008-06-10, 22:24

Ale mi się podobają takie lampy... masakra... Klar schodzi, czyli była malowana (Honda raczej nie odwala takiej fuszerki) po kosztach, pytanie dlaczego, bo jak była bita to kiepska sprawa i trzebaby dokładnie sprawdzić ją pod tym kontem, jak wiesz, że nie była bita to masz sprowadzoną solke do 1 rejestracji i malowania, trochę drogo, ale może i jest tyle warta... te elementy można pewnie poprawić (lub tak jeździć), ale ktoś już kupił ostatio takiego CRXa i reszta klaru też odeszła, auto stało się matowe.
200sx

rydz.BDG
Forumowicz

przez rydz.BDG » 2008-06-10, 22:37

Też mi się wydaje, że była malowana. Chyba ją sobie odpuszcze tym bardziej, że kolega Mycha z forum sprzedaje białą solkę, podobno zadbaną i do tego z mojego miasta... Dzięki za opinie pozdro
...być może jadę czasem zawile, kolekcjonuję miłość, pekiel i chwile...

Thomson
Moderator

przez Thomson » 2008-06-10, 22:40

pomaranczka wiec 99,9999999999999999% byla malowana :) wlasciwie to 100%