Witam latam sobie honda crx d16z6 w Turbo znaczy latalem poniewaz silnik sie rozlecial i zrobil mi dziure w bloku wielkosci piesci.Oplaca se to naprawiac? kupic nowy silnik ? bo sam juz niewiem co mam robic wiec prosze o mala pomoc.Jaki koszt mniej wieciej naprawy by byl itp?.Nowy silnik d16z6 kosztuje okolo 2 tys jak nie wieciej z tego co sie orientuje.A potrzebuje sam blok silnika tylko
no to szukaj samego bloku- pospawac ani polepic sie tego nie da, nawet pan mietek ci tego nie zrobi, a czemu wyjebalo dziure?? hommejdowało sie sobie chyba za mocno, egt mial albo chociaz afra wskaznik?
bo tak glosno sobie mysle ze tam i w srodku cos sie poupalalo
to ze jest na czyichs gratach to nie znaczy ze nie mialo sie prawa wysrac, mi chodzi raczej o strojenie i monitorowanie jak pompuje no ale nic widze nie chcesz o tym pisac,
za auto i tubo raczej nie wezmiesz duzo- a twoja solka z tego co pamitam wygladala bardzo przyzwoicie,
jak nie masz kasy sprzedaj turbo i kup silnik, a moze pokus sie o b16
t0mI, ja mam blok bo wymieniałem, stoi u mechanika właśnie z d16z6, będę sie z mechanikiem widział pewnie w poniedziałek to sie go spytam czy on sie jeszcze nadaje... jak coś to będę pisał..
jeśli chętnego na twój blok nie ma a działa to bym go wziął jeśli nie wymaga jakiegoś szlifu i nie jest dowalony. bo moj byl po 3 szlifach i juz nie ma co przy nim nawet dłubać... ;/ i auto stoi..
witam spro mnie tu nie bylo poniewaz nie mialem dostepu do neta odnosnie bloku i silnika to szukam caly czas wiec jesli macie te oferty dalej akutalne to sie zglosze odrazu
pozdrawiam
[ Dodano: 2008-06-29, 15:49 ] doladowanie turobiny mialem 0.3 barawa wlasnie ale strasznie mi sie olej gotowal az sie konrola swiecila wiec pewnie puscil na panewce,zreszta ten silnik mi umieral powoli akt byl po remoncie i widocznie mu to nic nie pomoglo.
wiec jesli macie silnik d16z6 lub wiecie kto chce sprzedac chetnie kupie moze byc bez osprzetu.