mam problem bo mechanik ze mnie kiepski ale ostatnio moja hania stoji nizej na lewym tyle o jakies 2 cm spręzyna jest cała!czy to moze byc wina cukierków bo sa do wymiany czy cos innego?z góry dzieki
albo wahacz zgiąłeś, cukierek musiałby się całkiem zerwać żeby wahacz opadł i tłukłby się podczas jazdy dosyć poważnie
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
maras26 napisał(a):sprawdź amorki,mógł się jeden skończyć
auto stoi na sprezynach a nie amorach... trudno powiedziec, a moze (choc to bylby przyklad z kosmosu) mocowanie amora ro wahacza poszlo, znazy ta sruba... ale to by ostro walilo wtedy, a albo zupelnie rozlecialo...
a może sprężyna jest cała jak patrzysz na nią od spodu gdy samochód stoi na kołach a mogła strzelić przy gnieździe na górze lub na dole i dopiero jak ją wyjmiesz to zobaczysz
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
a nie parkujesz hani na krzywym terenie? po mojemu walniety amorek nie powinien miec wplywu na wysokosc zawieszenia.
jezeli na prostym terenie tez stoi krzywo to wyjmuj sprezyne i obadaj czy nie jest peknieta.
widze duzo ludzi ma taki problem, a crx musi stac nizej o ten jeden palec od strony kierowcy bo ta strona jest ciezsza silnik, ukl kierowniczy, serwo itp, jak jeszcze dojdzie jeden człek to juz calkiem, jak miala kiere po zółtkowemu to kierowca troche przeciwwage robil silnikowi i reszcie bo siedzial po stronie lzejszej skrzyni, takie sa moje wywody
no a ze tutaj stoi na samym tyle to cos niebardzo, radze te sprezyny sprawdzic