mam taki problem, ze samochod nie stoi rowno tylko lezy na prawym przednim przodzie i tyle. jak mierzylem to po stronie kierowcy z przodu opona chowa sie 1 cm w blotnik po stronie pasazera 2 cm natomiast z tylu po stronie kierowcy miedzy blotnikiem a opona sa 3 cm a po stronie pasazera z tylu 2 cm. jak podnosze samochod na lewarku po stronie kierowcy wystarczy uniesc ja 30 cm i obydwa kola podnasza sie a od strony pasazera jak podniose tyle samo to podnosi sie tylko kolo przednie a tylne lezy na ziemi. w czasie jazdy sciaga mnie w prawo. dzisiaj bylem na sprawdzeniu budy i jest prosta. geometria jest ustawiona i wszystko jest w normie poza katami pochylenia kola (ze wzgledu na zawieszenie). nie wiem co mam juz z tym zrobic...czy jest to moze wina ze skrzywil sie ktorys z wahaczy z przodu i dlatego tak sciaga ten przod w dol i w prawo? czy gdybym mial podbity kielich z przodu to by na ktoryms z tych badan wyszlo ze jest cos nie tak? z gory dziekuje za jakakolwiek pomoc.
wszystkie amory sa tej samej firmy maja te same oznaczenia. sprezyny sa z przodu progresywne a z tylu o normalnej charakterystyce ale tez obnizane. wszystko jest identyczne po lewej jak i prawej stronie.
cale jak najbardziej bo jak podnosze samochod to sprezyny za kazdym razem wychodza mi z gniazd i widac ze sa cale bo nic nie odpadlo oprocz odbojow przednich amorow...i jak opuszczam samochod z lewarka to musze za kazdym razem je w gniazda dopasowac i dopiero opuscic do konca.