hipol to mozna sobie lac do polskich konstrukcji typu fiat czy syrena gdzie luzy na poszczegolnych trybach sa wyczuwalne palcami, wtedy leje sie gesty hipol ktory w zimie nie pozwala wlozyc biegu,
lej tak jak ksiazka pisze, a najlepiej jak to bogacze napisza- udaj sie do aso po mtf za 70zl litr
najlepiej MTF , a jak nie to dobrej jakości półsyntetyk , hipolem po pierwsze zabijesz synchronizatory a po drogie skrzynia będzie ci więcej koni zabierać , że już o wbiciu jedynki w zimie nie wspomnę
temat nie najświeższy ale mysle że ktoś mi pomoże.Kolega w pierwszym poście pytał czy do skrzyni jest taki olej jak do silnika. jutro mam zamiar kupic coś bo koniecznie musze już wymienić, chce też w skrzyni wymienić i teraz nie wiem czy kupić jeden i więcej czy 2 różne do skrzyni i do silnika. Wogóle to z tego co piszecie to motul i też tak sie przymieżam ale nie wiem czy na szybko dostanie gdzieś w sklepie ewentualnie mysle mobil, chyba dobry wybór?
lej tego mtf do skrzyni pojedz do salonu hondy i kup bo naprawde jest dobry o dziwo w niego nie wierzylem ale teraz po przejechaniu z 5-7 tysi naprawde skrzynia jakos lepiej chodzi i juz tak nie zgrzyga mi na 3 a 5 przestala wchodzic na dwa razy, powiecie rasputin ale taka prawda sam jestem w szoku bo nie wierze w takie rzeczy
hmm, troche drogo to wyjdzie ale faktycznie chyba sie skusze tym bardziej że w skrzyni sie tak często nie wymienia oleju. A jeszcze mam jeden kłopot wszyscy piszą na temat olejów a jaki filt zastosować? czy to obojętnie w sumie już kupiłem filtron bo nigdzie nie doszukałem sie jaki naj lepiej,a następna sprawa jakiej średnicy uszczelka pod korek spustowy? wiek ktoś może?