Zawieszenie Pneumatyczne

Diups
Moderator

przez Diups » 2008-07-08, 17:03

www.chromowane.pl
wieziesz auto i Ci to zakładają, czekasz tylko na import gratów ze stanów...
kumpel z klubu miał u nich zakładać zawias....

o bagażniku wtedy zapomnij bo tam będziesz miał kompresor i troche węży
jeśli byłoby to airride to masz samochód na poduszkach jak dostawczaki...
cisnienie z kompresora napełnia poduszki i się auto podnosi...
bądź spuszczasz poduszki i auto opada....
po opuszczeniu poduszek auto jest dużo miększe... to raczej oczywiste...
hmmm co jeszcze ? nie przychodzi mi nic do głowy...
ogólnie jak masz luźno 15tyś zł to sobie zakładaj....
za 5tyś jest się w stanie to zrobić jak ktoś się zna i jest w stanie samemu bądź przy czyjejś niedużej pomocy to ogarnąć... ale skoro pytasz :) to raczej ta opcja odpada...

jak poszukasz po necie... a najlepiej na cultstyle.pl to tam znajdziesz sporo info o tym
gość na tuningforum.pl teraz ma nissana almere airride i sam to robił i pięknie mu to działa (ja nie widziałem, ale chłopak od Nas z klubu jak prowadził www.wojnapp.pl to akurat to auto brało udział i podobno podnosi się i opada pięknie)

EDIT....

Pewnie Leszek od civica złotego który stał na tuning show na drugiej hali z multimediami różnymi ( ten który ma firmę tuningową i robił np INESSie tylny zderzak) ogarnął airride w ASDESIGN... bo na tuningshow było VW BORA które właśnie z tyłu miało rzeźbiony kompresor i chodziło w górę i w dół... ale wtedy tylko tył... ja kteraz to nie wiem, INESSA Ci pewnie da na niego namiar to będziesz mógł zadzwonić i zapytać się go.

ogólnie, biorąc pod uwagę to że wkładasz b18c4 z tego co mówiłeś... to taki zawias bym sobie odpuścił przy tak szybkim silniku... bo prowadzenie auta na takiej rzeźbie nie jest rewelacyjne... a orginalnych takich zawieszeń nie ma
DELSLOW PROJECT
[center]Mój ulubiony cytat na tym forum skierowany do mnie to:
Dratinni napisał(a):odezwał się ten co ma del sol i go nie stać na dokładki i siatex
[/center]