elektryczna antena del sol

art.wawa.wola
Forumowicz

elektryczna antena del sol

przez art.wawa.wola » 2008-05-28, 17:57

Nie bijcie jak temat już był omawiany:)
Generalnie z elektryki jestem cienki bolek więc proszę łopatologicznie tłumaczyć jak by co...
Antena to Oryginał z wersji vti wychodzą z niej 3 kabelki brązowy, biały i żółty. I teraz kilka pytań.
Po pierwsze do czego dokładnie je podłączamy
Po drugie w jaki sposób sprawdzić który z tych kabli jest plusem a który minusem etc
Po trzecie jeśli coś popierniczę czy jest możliwość spalenia elektrycznego silnika anteny bo jeśli tak to może lepiej zlecić to elketrykowi
Dzięki

Kosciech
Forumowicz

przez Kosciech » 2008-05-30, 23:30

Ziom więc do elektrycznej anteny dochodzi stały +, + załączany po włączeniu radia i masa. Ale który jest który to Ci nie powiem na 100%. Jeśli antena jest oryginalna Hondy to domniemam że biały to stały +, żółty to + z radia a brązowy to masa. Spalić silnika anteny nie spalisz, najwyżej jakiś bezpiecznik strzeli jak źle podłaczysz. Jak coś to wiesz gdzie pracuje, można ją na "sucho" na stole podłączyć i będzie wiadomo co i jak :D.
Alarmy, elektryka, centralne zamki, wygłuszanie drzwi itp.

frek_x
Forumowicz

przez frek_x » 2008-07-18, 16:37

Na poczatek - szukalem tematu, ale wyszukiwarka kiepsko podaje wyniki, wiec nie wygrzebalem go... mianowicie mam maly problem. kupilem dzisiaj radio, podlaczylem wszystko elegancko, no ale nie wysuwa sie antena. jak ja zmusic, zeby zaczela dzialac?:)
murmur