Automatyczna skrzynia w DelSol - proszę o opinie

adamuss
Forumowicz

Automatyczna skrzynia w DelSol - proszę o opinie

przez adamuss » 2008-07-22, 10:01

Witam!
Chciałbym poznać opinie, jak sprawuje się automatyczna skrzynia w Del Sol (chodzi mi głównie o aspekty użytkowe - trwałość, jeśli pojawiają się jakieś problemy to z czym, na co zwrócić uwagę przy kupnie auta z taką skrzynią).

Zaznaczam, że nie interesują mnie wypowiedzi typu: "automat w aucie sportowym to nieporozumienie i odpuść sobie tylko dlatego, że jedynie słuszny jest manual" itp.
Było 2x SOHC VTEC, jest DOHC E-TEC
USŁUGI KSIĘGOWE WARSZAWA / RASZYN

Bastek
Forumowicz

przez Bastek » 2008-07-22, 10:41

Automat chodzi przyzwoicie choć bez szału, na miasto idealnia sprawa ale zeby sie trche pobawic autem bo zapomnij. Niestety automat troche zamula z niskich obrotow i mozna powiedziec ze do vteca w ogole nie jedzie, jest tez kick down przez co sprawnij idzie wyprzedzac.. Awaryjnośc? Trzeba dbać o olej, ja problemow z ta skrzynia nie miałem wiec sie nie wypowiem.
adamuss napisał(a):na co zwrócić uwagę przy kupnie auta z taką skrzynią

napewno na to czy szarpie przy zmianie biegów
Fotografia ślubna, reportażowa i motoryzacyjna
www.sm-foto.pl

polkar
Administrator

Samochód: del Sol

przez polkar » 2008-07-22, 15:31

Bastek napisał(a):utomat chodzi przyzwoicie choć bez szału, na miasto idealnia sprawa ale zeby sie trche pobawic autem bo zapomnij. Niestety automat troche zamula z niskich obrotow i mozna powiedziec ze do vteca w ogole nie jedzie, jest tez kick down przez co sprawnij idzie wyprzedzac..

Dokładnie, mam takie samo zdanie. Nie ma efektu przy 5,5tys obr. Z auta robi się taki troche dupowóz, ale w mieście nawet przyjemnie się z tym jezdzi. Do takiej spokojniejszej jazdy jak znalazł.
Ta solkę, co na części mam, to właśnie tam był automat. Pojezdziłem co prawda kilka dni, ale jakieś tam odczucia zostały.
HOTMOT.pl