założyłem nowa uszczelke pod głowicą wymieniłem korek chłodnicy wymieniłem termostat na nowy i temp dalej skacze do góry i na dół może to pompa wody??? albo czujnik temp?? jadąc z roboty musiałem wychładzać nagrzewnicą
dzis zabierałem sie za wymiena pompy i zauwarzyłem wyciek płynu spod uszczelki czy to oznacza że głowica pokrzywiona lub niedokręcona?? dokrecałem kluczem moment 68Nm wydawało mi sie troche za słabo no ale cóż... w kółeczku zaznaczone miejsce wycieku i cały lewy bok pod uszczelka wilgotny
wczesniej jeszcze po wymianie termostatu przu odpowietrzaniu dostałem niezłe 3 fontanny z chłodnicy :[ czy ktoś może mi powiedzieć co jest nie tak z tym autem bo niemam już ani siły ani kasy na dalsze remonty i przypuszczania ! ;(
[ Dodano: 2008-07-23, 13:24 ]
a jesli głowica jest krzywa ale niepopekana to czy planowanie rozwiarze problem?? prosze o odp bo niemiałem jeszcze z tym nigdy doczynienia i niewiem...??
potem ściągam wszystko na nowo cały łep głowica i dzie do sprawdzenia na szczelnośc i splanowania wymienie pompe wody przepłucze chłodnice wymienie czujnik i złoże to zobaczymy co sie bedzie działo... a jak nie to pyrol i w szyby....