Nie zarejestrowany REX a Ubezpieczenie po rozbiciu POMOCY

MAX-ZRZ

Nie zarejestrowany REX a Ubezpieczenie po rozbiciu POMOCY

przez MAX-ZRZ » 2008-07-27, 23:47

Witam Chłopaki Mam taki problem!!
W tam tym Roku w październiku kupiłem mojego 1 Rexa
Ale za 28 dni rozwaliłem go.Kasacja nadaje Się tylko na żyletki.Ale wróciłem do domu Na lawecie .Nie wzywałem policji .Itd bo stało Się to w zasadzie pół kilometra od mojej chaty.
Otóż nawet go nie za rejestrowałem Jeździłem na Blachach poprzednika Oraz Jego Ubezpieczeniu.
teraz PYTANIE.???

Co mam zrobić jeżeli Auto stoi u mnie na podwórku od paździrnika.???
Co z ubezpieczeniem gościa które się skończyło w Grudniu.?
ubezpieczenie mam w UniQA
Nic nie latałem po urzedach ani ubezpieczalniach bo nie zdążyłem tego zrobić.A potem już Nie ruszałem tego.
Jak do tego się zabrać.Nie chce go oddawać do skupu Aut bo mam Extra dawcę do Mojej teraźniejsze. Pomocy.!!!

Bastek
Forumowicz

przez Bastek » 2008-07-28, 00:19

Wyzłomować budę u pana Józka za flaszke ;)
Fotografia ślubna, reportażowa i motoryzacyjna
www.sm-foto.pl

darek AMS
Forumowicz

przez darek AMS » 2008-07-28, 00:43

Z autem możesz zrobic co chcesz,jest Twoje i nikt Ci go nie zabierze (chyba że komornik)
Ubezpieczenie:
Jesli nie wymówiłeś umowy poprzednika na dzień przed jej zakończeniem to firma w której była zawarta umowa ma prawo do przedłużenia okresu umowy o kolejny rok.
Więc tak jakby masz obowiązek zapłacenia kolejnej składki.
Jeśli została zawarta umowa kupna-sprzedaży to masz 14 lub 30dni licząc od dnia zawarcia umowy. Na opłacenie opłaty skarbowej 2% wartości pojazdu.
W jednym i w drugim przypadku możesz ponieść konsekwencje za nie zapłacenie tego.
W przypadku OC jest taka instytucja jak Fundusz gwarancyjny,kara jest naliczana według okresu który upłynoł, max. 5tyś.zł.
Skarbówka to wiadomo , wezwanie do zapłaty a potem postępowanie komornicze.
Było FWD EE8 1.6 Vtec
Było RWD S13 1.8 Turbo
Jest RWD E30 335i R6 :)

TJ
Forumowicz

przez TJ » 2008-07-28, 08:51

Dokladnie, jesli nie oplaciles nastepnego OC, pogoni Cie fundusz gwarancyjny. Mnie tak pogonili 10 lat temu, gdy sprzedalem mojego kaszla a nowy wlasciciel go nie zarejestrowal tylko sprzedal na czesci. Wtedy wybronilem sie umowa sprzedazy. Nie wiem czym moze sie wybronic nowy wlasciciel ktory nie zarejestrowal. Niedobrze ze nie bylo policji bo mialbys dowod ze auto zostalo skasowane konkretnego dnia a wiec ze go pozniej nie uzywales. Ale nie wiem czy fundusz gwarancyjny patrzy na to czy nie moglo byc uzywane, raczej sie doczepia na podstawie papierow.
Stock music for videos - http://tj.krakow.pl/muzyka/

Virus12
Forumowicz

przez Virus12 » 2008-07-28, 09:57

darek AMS napisał(a):Jeśli została zawarta umowa kupna-sprzedaży to masz 14 lub 30dni licząc od dnia zawarcia umowy. Na opłacenie opłaty skarbowej 2% wartości pojazdu

Jest 30 dni.
OC i tak będziesz musiał zapłacić, Podatek też, bo KUPIŁEŚ samochód, nie ważne, że go rozwaliłeś, umowa była. Więc teraz leć do US i do ubezpieczyciela. Ew jeśli masz jakiś papier z wypadku to możesz sie dogadywać z ubezpieczycielem, ale wątpie, że coś wskurasz.
Później złomowanie za flachę i reszta twoja.

US to nawet przez telefon może się uda załatwić, dzwonisz mówisz co za fura, kwotę z umowy, babeczka ci na szybko wyliczy kwotę, poda nazwę dokumentu, ściągasz z netu wypełniasz, poczta wpłacasz kasę i wysyłasz papier i masz podatek z głowy.
Honda CRX ED9 90r. swap DOHC B16A
Subaru Impreza WRX JDM GF8 MY97
Subaru Impreza WRX JDM GC8 MY96 - nowa zabawka
Reinkarnacja Toru FSO -> https://www.facebook.com/TorZeranFso

MAX-ZRZ

przez MAX-ZRZ » 2008-07-28, 18:34

CHŁOPAKI DUPA TRZEBA ZAPŁACIĆ KOSZT duży !!!!
Muszę zapłacić za Niego I mogę go wtedy sprzedać..!!!!

Tak Więc ..Sprzedaje go W całości !!!! Z nowym ubezpieczeniem

[ Dodano: 2008-07-28, 18:36 ]
Cena 2400zł Do negocjacji 1,6 16V ..z Gazem.( wbity w dowod) .Stan Silnika b.dobry 89 rok

Tylko pod telefon .. 603-465-285

ODDAM TYLKO CAŁA !!!!!!!!!

[ Dodano: 2008-07-28, 18:49 ]
link by allegro

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=408747066

[ Dodano: 2008-07-29, 16:45 ]
W 4 H PO WYSTAWIENIU SPRZEDANA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ok:
oc ZAPLACONE I JESTEM CZYSTY :)