witam, zakupilem przegob taki jak mam specyfikacje samochodu, silnik 1.6 124km 1991r
no i sie okazalo ze przegub nie pasuje, ma 32 zabki a powinien miec 30 tak ma bynajmniej stary i pasuje. jaka specyfikacje podac do sklepu z czesciami?? silnik ma oznaczenie d16z5 prosze o jak najszybsza pomoc.
no to masz jakiś LOL, bo prawidłowo ma być 32 zęby
w razie co mam taki jak Ci spasuje HDK kompletny z osłoną, opaskami, smarem i nakrętką za 110zł zęby 26/30 średnica na uszczelniacz piasty 49mm, średnica zewnętrzna 82mm
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.
32 to do VTEC'a chyba .... i normalnie zamawiasz do siebie po silniku, jakis leszcz ci to sprzeadwał .... polecam Metelli przeguby - dobra cena - przyzwoita jakosc
HDK lub C.V. Joint japan line sa to jak by powiedziec w jednej fabryce dwie firmy w kazdej fabryce HDK robia tez japan line i na odwrot .japan line godne polecenia smigam na sofcie turbo 190ps i nic sie nie dzieje polecam
tylko żebyś nie dostał tego samego, bo rex ED9 ma normalnie 32/26 zębów, ten co jest 30/26 podchodzi od Accorda, a powiedz mi jedno, wymieniasz przegub na krótkiej półośce czy na długiej - łamanej
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.
jeżeli to jest prawdziwy metelli, to można śmiało zakładać, choć ciężko mi w to uwierzyć bo ja takie opylam po 130zł gołe
kurde, ja myslalem ze jak sie ma kase na dobry samochod to nie kupuje sie czesci na allegro;/ uwierz mi czasami lepiej dolozyc troche kasy niz pakowac kase w bloto;/
sory za ot, pytam z ciekawosci: czy w rexie 2gen sa rozne polosie lewa i prawa? bo w 1 gen sa takie same, tylko na lewej jest taka "przedluzka" i dalej jest taka sama polos.