czy sa jakies roznice w przednich amorach przed i po lifcie? bo musze zmienic zawieszenie i chcialem zalozyc jakis gwint i na allegro znalazlem cos takiego:
jedno i drugie jest do modelu od 91 roku a sprzedawcy mowia o roznicy w srednicy mocowania amortyzatora z przodu. tylko nie sa w stanie mi powiedziec o jaka srednice i ktorego mocowania chodzi. czy to chodzi o ten niby widelec w ktory wchodzi amor?
to jakims cudem ja takich nie mam!!!! z przodu mam amor wsadzany w ten widelec a z tylu amor jest mocowany na wahacz a nie jak w linku do wewnatrz wachacza...poza tym nie weim czyt ak jest w kazdej wersji ale z przodu sprezyny maja mniejsza srednice niz z tylu albo przynajmniej u mnie tak jest...
przed czy po lifcie pasuje do siebie !!
miałem crx'a przedliftowego i poliftowego, do przedliftowego przekładałem po lifcie i wszystko pasuje jak ta lala, kumple też niezwracali na to uwagi bo wszystko jest to samo...
no coz...dzisiaj a wlasciwie wczoraj dostalem zawieszenie od civic/crx 1991 - 1995 ktore powinno pasowac do crx-a z 1989 roku skoro nie ma roznic w zawieszeniu a tu niestety jest wielki problem...amory te ktore dostalem maja srednice 42 mm a te ktore mialem maja 38 mm i nie da rady ich wsadzic w ten widelec. a z tylu sprawa ma sie tak ze mocowanie nie wchodzi na dolny wachacz bo jest o jakis centymetr za waskie...i do tego dochodzi jeszcze roznica w srednicy zwoju sprezyn. te ktore mialem sa delikatnie mniejsze a te nowe sa wieksze i nie pasuja w gorne gniazda gdzie sa te gumy co je trzymaja...jak cos to dzisiaj wrzuce fotki z porownaniem jak to wyglada.
wogole to temat jest o przednim zawieszeniu. Jest takie same. Tylne powino byc inne w wersji przed liftowej(wchodzi wewntrz wahacza ale widzialem kilka hmm oryginalnie wygladajnych ED9 89 z wahaczami nowego typu)
Swistak, dokup widelki do przodu i mozesz wsadzic.
a tyl powinien wejsc bo wahacz jest zamienny z eg5 hmm
ale od czego teraz mam kupic widelki? i czy beda pasowaly na wachac dolny wtedy z przodu czy znowu gdzies cos nie bedzie pasowac? co do tylnego zawieszenia to jeszcze nie spotkalem reksa ktory by mial zawieszenie do wewnatrz wachacza mocowane...obojetnie czy przed czy po lifcie...u mnie nie ma szans zeby wsadzic tlnego amora chyba ze zeszlifuje tulejke wewnatrz wachacza...
a na 100% beda pasowac do CRX-a z 1989 roku? bo juz troche kasy stracilem...i jak mi sie nic z tym nie uda zrobic to bede musial sprzedac to zawieszenie...:/