Mam pytanie jstem włąscicielem CRx z siknikem d16a9 od miesiaca auto jest ok tylko mam jeden prbem gdy jest mało paliwa gdzieś około 10 litrów zaczyna mi szarpa autem na zakretach tylko wtedy gdy jest mało paliwa jak jest wiecej problem ten znika co to moze byc prosze o odpowiedz !!!!
zaczyna sie tak dziac jak mam około 10 litrów sprawdziłem to !!!!!
[ Dodano: 2008-08-25, 20:34 ] jestem prawie w 100% pewny ze auto stało jakiś czas moze to coś w baku moze jakis syf ???? wczesniej miałem dwia civic z silnikami d15 b2 i niemiałem takich problemów nie szarpało az do samego końca
wezcie se kubek pepsi i slomke (bak i ssak pompy) i wezcie ciagnijcie przez slomke i przechylajcie kubek, zassiecie tyly ile chcecie?? nie!! bo pepsi jest poza zasiegiem rurki, tak samo w samochodzie z paliwem, i nad czym tu debatowac?? w wielu autach tak jest
no ale 10 litrow to jest dosc sporo jak na bak crx, i moim zdaniem nie powinno byc szarpania, a wody w baku tymbardziej- napewno nie tyle ze zawsze szarpie
sprawa trudna i glupia jak zawsze- albo sie przyzwyczaic albo szukac przyczyny, najpierw z faktycznym stanem paliwa (bo moze wksaznik pokazuje co innego a co innego masz wbaku) potem leciec przez filtr paliwa, i sprawdzic co pompka daje
generalnie stary grat:] tankuj do pelna i wyjezdzaj do polowy
wyczysciełem bak do zera wody nie byo zalałem 18litrów paliwa i nawet teraz przy jezdzie na wprost czasami nie wchodzi na obroty !!!!!!!!!!! filter paliwa tez wymieniem na noowy co teraz ????? a szarpie nawet na delikatnych zakretach