Witam kolegów.
Padła mi sonda (rover 216 coupe, silnik z crx 1,6 ) jeszcze jestem to w stanie zrozumieć. Objawy to takie że spalanie przy spokojnej jeździe to około 10L/100km, a przedtem było znacznie mniej. Po zmierzeniu elektryk powiedział że do wymiany. Kupiłem 2 używki i na pierwszej był odczuwalny spadek spalanego paliwa, wkręciłem drugą i po przejechaniu odpowiedniej liczby kilometrów okazało się że niestety było dalej 10L/100km. Wkręcam tą pierwszą używkę i zonk!! spalanie wzrosło, 10L/100 i w dodatku check engine (dioda wskazuje sondę). Wszystkie 3 sondy zostały uszkodzone (coś tam w środku jakby porcelanowego popękało i się rozsypało) więc teraz mam pytanie czy może być coś w samochodzie uszkodzone co z kolei uszkadzało by mi sondy?? Dodam że jest to sonda jedno obwodowa.
Ostatnio edytowano 2008-09-05, 00:46 przez adriansuk, łącznie edytowano 1 raz
dymek1988 napisał(a):adriansuk, to kup nowa a nie uzywana
nie orientowałem się w cenach nowych ale już się jej boje, tzn. ceny dlatego na pierwszy rzut szukałem używek, ale teraz skoro ta pierwsza ze zmienionych była sprawna i później poszła się chulać i ta druga pewnie też tylko odrazu (a może już zepsutą dostałem) to boję się teraz kupować nówki, dlatego napisałem tego posta z myślą że ktoś odpowie mi na pytanie.
ja kupiłem NGK uniwersalną, jedna poszła po jakimś miesiacu... zastanawiałem się czemu tak szybko się uszkodziła okazało się że z lenistwa nie dokręciłem jej do końca, pewnie były za duże drgania i ceramiczny środek poszedł się je.... teraz mam drugą NGK dokręconą już tak jak ma być, przewód podwójnie zaizolowałem w miejscu łączenia i śmiga bez najmniejszego problemu :] (zobaczymy jak długo ale mam ją juz ok 2 miesięcy)
Sprzedam ED9
bmk1607
przez bmk1607 » 2008-09-05, 09:17
ja kupilem za cos kolo 100zł nowke bosala, i smigam juz rok bez zadnych problemow
ja kupiłem i padła po 200km okazało się że chyba na samym wstępie dostałą zbyt dużej temperatury i drgań i zdechła zamontowałem BOSHA z A8 i jak narazie chula...
U mnie również popękał ten ceramiczny środek w jakimś chłamie za 70zł. Teraz kupiłem NTK/NGK ( ale nie tą podróbkę z allegro ) uniwersalną i jest wszystko ok.
mi padła sonda i dopiero po 400km wyskoczył błąd i check engine.
Gdzieś było nawet pisane aby niesugerowac sie kompem.
Sonde poprostu czuc jak działa a jak niedziała. Ja założyłem i załamka stracił crx na mocy i to dużo ale teraz trzeba oszczędzać
bmk1607
przez bmk1607 » 2008-09-05, 16:19
mi kiedys wywalało bład, wiec wymieniłem sonde, efekt błedu nie wywala silnik chodzi bez wiekszych zmian, spalanie wszystko prawie to samo