NSX spotkanie :)
a tutaj rozmawiamy sobie na temat wszelkich spotkań, spotów, zlotów.

deleCour
Forumowicz

przez deleCour » 2008-09-04, 22:23

Myślę, że za parę lat będzie w większości z nas stać na NSX-a.

A tak w ogóle CRX jak NSX to samochody 2 osobowe. delSol w 100% a rexy 1 i 2 generacji w 50%.

W rexach kanapka z tyłu to wielka prowizorka można na niej trzymać co najwyżej 2 konkretne bagaże lub dwoje dzieci w średnim wieku co powoduje, że wtedy robi się tłoczno jak w autobusie podmiejskim w godzinach szczytu porannego.
Reasumując - sportowe Hondy są 2 osobowe!
Honda to jest number one. Gratulacje i chwała inżynierom za CRX. Najlepszy wygląd i jednostki napędowe.Stworzyli auto moich marzeń.

zwierzu_1986
Forumowicz

przez zwierzu_1986 » 2008-09-04, 22:40

Nie ma co porównywać-CRX (usportowione autko na bazie Civic'a) a NSX (rodowity sportowiec,wręcz luksusowy porównując do CRXa) to całkiem inna klasa-gdyby tylko było mnie stać na utrzymanie takiego potworka,to brałbym bez zastanowienia,ale biorąc pod uwagę koszty zakupu a potem utrzymania autka to tylko odległe i bardzo nierealne marzenia :( .Jakkolwiek świetne jest to,że w stajni Hondy można znaleźć autko na które stać przeciętnego człowieka (CRX),zapewniającego mase frajdy i adrenalinki,jak również czysto sportowy samochód o wyśmienitych osiągach znajdującego się w sportowej elicie...jednak tylko dla wybranych ;) ...za to uwielbiam tą markę-Honda rules! :rotfl:
Im więcej masz na coś czasu, tym większa szansa że nie zdążysz tego zrobić

sszaki
Forumowicz

przez sszaki » 2008-09-04, 22:48

szczerze to wątpię aby za kilka lat było nas stać (czego wam życzę) bo obecnie takie autko ma 16 lat i kosztuje w okolicach 100 000zl
B53P

marcin_crx
Forumowicz

Samochód: CRX Ballade ZC1

przez marcin_crx » 2008-09-05, 00:04

deleCour napisał(a):Myślę, że za parę lat będzie w większości z nas stać na NSX-a.

To mnie rozbawiłeś. Te auta dziś mają po 18 lat i jakoś taniec nie chcą :) To jest auto kultowe, które na pewno będzie calutki czas w cenie. Wyprodukowano ich bardzo mało i więcej już nie będzie. Dlatego biję o gruby zakład, że za parę lat będą jeszcze droższe :)

Poza tym kolego przypominam, nie dorabiać idealogii. CRX nie jest autem sportowym, a jedynie pseudo-sportowym :)
Honda - zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze pewnie :D

live to ride - ride to live

www.nrg.gorzow.prv.pl

Paszczak
Forumowicz

Samochód: brak

przez Paszczak » 2008-09-05, 00:06

dla mnie szczytem marzeń jest przejechać moim 1st genem teksas ;]

Honda Crx jest dla mnie jak dobra żona ;] nigdy jej nie zdradzę, za lepszym mogę się co najwyżej oglądać, ale zazdrościł nie będę.
[you] wiem, że lubisz nisko i szeroko

deleCour
Forumowicz

przez deleCour » 2008-09-05, 06:35

marcin_crx z takim podejściem to nie wróże ci nsx-a. Ja natomiast pamiętam czasy 3-4 lata wstecz gdy marzyłem o crx-e a jak widziałem jak obok mnie przejeżdzał to głową kręciłem jak dziecko i jęzor wywalałem z podziwu. 2 lata temu spełniłem swoje marzenie i jestem posiadaczem pięknej solki i nie uważam żeby ten samochód był pseudo-sportowy. Samochód, który ma gabaryty takie jak 1270 mm wysokości 1675 mm szerokości 3780mm długości, posiada 2 miejscówki na pewno do limuzyn czy pseudo-sportowych aut nie należy nie należy. Teraz moim marzeniem jest nsx i wierzę tak samo jak wierzyłem 4 lata temu o spełnieniu marzeń z CRX tak teraz wierzę że za parę lat spełnię marzenie o nsxie. Trzeba tylko chcieć bo jak już mieć Hondę jak pisałem wyżej to z najwyższej półki, czyli najszybszą najmocniejszą, najlepsza i orginalną. Najlepsza marka na świecie z najlepszym modelem na świecie takie jest moje stanowisko. Teraz nsx jak dawniej crx nie jest osiągalny dla przeciętnego polaka. Za parę lat myślę, że będzie osiągalny i dostępny dla nas. Takie jest moje zdanie oczywiście. Może się ktoś z nim zgodzić bądź nie i w zupełności to rozumie. Trzeba tylko wytrwale dążyć do spełniania swoich marzeń.
Honda to jest number one. Gratulacje i chwała inżynierom za CRX. Najlepszy wygląd i jednostki napędowe.Stworzyli auto moich marzeń.

TJ
Forumowicz

przez TJ » 2008-09-05, 07:41

Nie zapomniałem jak odległy był dla mnie CRX gdy w 1994 roku robiłem prawko i kończyłem liceum. Dlatego myślę że prędzej czy później NSX będą przystępniejsze, choć oczywiście nigdy tanie nie będą. Może być też ciężko z częściami gdy przyjdzie remontować w przyszłości takiego klasyka - poza ASO chyba nie będą dostępne. Nieraz myślę o kupnie NSX w dalszej przyszłości, ale na pewno nie kosztem pozbycia się CRX. Zwłaszcza, że skala cenowa jest tu prawie x 10, więc przy NSX koszty kupienia i utrzymania drugiego samochodu - CRX byłyby niezauważalne.
Stock music for videos - http://tj.krakow.pl/muzyka/

ender2501
Forumowicz

przez ender2501 » 2008-09-05, 08:32

No jeden NSX wisi na allegro już pewnie z rok.
Nic tylko kupować.
Swoją drogą ciekawe czy z nim jest coś nie tak że nie chce się sprzedać?
najpiekniejsza muzyka: b16a2 w 5500-8200 rpm, i to x2 ]:->

sutzo
Forumowicz

przez sutzo » 2008-09-05, 10:00

NSX piekny samochod, bardzo podba mi sie jego tyl ;) A z tym na allegro to trudno powiedziec.. Moze calkiem z innej beczki, ale gdzies obok.. samochod z marzen ktory moglby troche zamieszac mi w glowie to Lotus Esprit.. piekny, kanciasty:)

deleCour
Forumowicz

przez deleCour » 2008-09-05, 10:55

TJ zgadzam się z tobą w zupełności.

ender2501 Masz na myśli tego http://moto.allegro.pl/search.php?strin ... &country=1 trochę przesadzona cena ale zajebiście dobry rocznik za to.

Tutaj macie nsx w bardziej przyziemnej cenie:) http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

sszaki
Forumowicz

przez sszaki » 2008-09-05, 10:59

ten niebiesy cena przesadzona? wątpie, ktoś poprostu nie sprzeda taniej bo ta cena i tak jest niezła wystarczy pooglądać nsxy na mobilede. a w tą za 21tyś e trzeba pewnie juz na start troche włożyć :)
B53P

deleCour
Forumowicz

przez deleCour » 2008-09-05, 12:47

sszaki cena ogólnie nie jest przesadzona. Uważam,że jest przesadzona ale dla naszych kieszeni. Ogólnie jak na ten rok produkcji, przebieg i klasę samochodu to jest strasznie niska. Wolałbym tą hondę niż w podobnych pieniądzach ferrari modene.

"w tą za 21tyś e trzeba pewnie juz na start troche włożyć" - nie sądzę. Autko jeżdzone po niemieckich drogach, eksploatowane przez niemca, serwisowane na pewno zadbane. Nie ma co w niego wkładać przecież to Honda a one są niezawodne.
Kolega kupił CRX-a 17 letniego przejechał nim 15000 km na razie i ani złotówki w niego nie włożył. Samochodzik zapierdala jak talala i nic nie wskazuje na to żeby się w nim coś zjebało. To co powiedzieć o NSX 18 letnim( trzeba w niego wkładać-bzdura). Drugi kumpel kupił Hondę Concerto 18 letnią i łoi nią tysiące km i nic w nią nie wkłada, tylko leje do baku i wymienia oleje. Jak każdy kierowca wykonuje podstawowe czynności eksploatacyjne samochodu.
W CRX-y z tych lat się nie wkłada pieniędzy a co dopiero w NSX-samochód o dużej wyższej klasie i jakości.

HONDY SIĘ NIE PSUJĄ !!!

marcin_crx
Forumowicz

przez marcin_crx » 2008-09-05, 14:35

deleCour, CRX jest autem pseudo sportowym. To po pierwsze. Dlaczego? Prosta przyczyna. Auto sportowe ma pod maską minimum 300 KM, do tego jest tylno napędowe. Poza tym sama Honda w latach 90 o del sol i Prelude pisała "usportowione, eleganckie coupe". Usportowione, kumasz ? :)

Po drugie, owszem ja też kiedyś marzyłem o CRX, czy o Prelude i teraz też spełniam te marzenia. Z tym, że właśnie taki jest urok aut pseudo sportowych i tzw "aut zwykłych". Będą tanieć, tanieją i tanieć będą. Choć już powoli zdrowe ED9, wcale takie tanie nie są ;) Jednak to inna bajka.

Co do NSX, powiedz mi dlaczego 4 lata temu one były w takiej samej cenie? Właśnie dlatego, że to jest auto kultowe, które wyszły w limitowanej edycji w niewielkiej ilości egzemplarzy. Wiesz co jeszcze odróżnia CRX od NSX? Choćby to, że jak wpiszesz nawet na niemieckich stronach z ogłoszeniami CRX to wyskoczy Ci 15 stron, a NSX 10, ale sztuk ;) Dlatego też CRX jest dziś autem popularnym, natomiast NSX nie ;) Co za tym idzie, po ilości wyprodukowanych egzemplarzy nie będzie nigdy autem popularnym. Poza tym powiem Wam tak, jeśli nie wierzycie w wartość flagowego auta Hondy to nie jesteście fanami tej marki. Powiedz mi dlaczego Ferrari są takie drogie, tym bardziej te stare limitowane modele? Tutaj jest tak samo, NSX jest najlepszym sportowym autem w historii japońskiej motoryzacji, dlatego też jest w takiej cenie i w takiej też cenie pozostanie. Niestety dla wielu z nas na całe życie jedynie niedoścignionym marzeniem.

www.nrg.gorzow.prv.pl

Paszczak
Forumowicz

Samochód: brak

przez Paszczak » 2008-09-05, 15:21

marcin_crx napisał(a): Auto sportowe ma pod maską minimum 300 KM, do tego jest tylno napędowe.

I dont think so...

Wszystko zależy od podziałów pojemnościowych silników w danej kategorii, są samochody sportowe w sportach rajdowych typu Rally: przednio napędowe, tylno napędowe i z napędem na 4 koła,
poza tym sporty samochodowe to już nie tylko jazda po torze ten termin się rozszerzył... a że stare samochody są tylno napędowe - cóż technologia przeszłości silnik centralnie bądź z tyłu... są kontynuowane ale w nielicznych modelach

trudno jest także powiedzieć iż roadster'y i hotroad'y to sportowe samochody a przecież mają duże moce i nierzadko napęd na tył...

marząc o jakimś samochodzie będziesz mowił wszystko byle tylko go obronić...
dlatego prosze nie obrażaj crx'a ktory został zaprojektowany jako "sportowy samochod dla młodzierzy" tamtych lat
[you] wiem, że lubisz nisko i szeroko

marcin_crx
Forumowicz

przez marcin_crx » 2008-09-05, 15:50

Wręcz przeciwnie kolego, ja CRXa nie obrażam, ja naprawdę kocham te samochody. Tylko w odróżnieniu od innych stąpam twardo po ziemii :)

www.nrg.gorzow.prv.pl

Poprzednia strona   Następna strona