h8r napisał(a):Chciałem napisać, że staram się nie jeździć poniżej 2krpm na wysokich biegach (3+), bo to nie zdrowe i silnik ma ciężko, jak ktoś pisze max 2.5krpm to wydaje mi się, że przegina w drugą strone, nawet na zimnym 3-4 tysi się nie boje, ale zaraz po starcie nie lece do odcinki, więcej nie ma potrzeby.
leszczunio napisał(a):h8r napisał(a):Chciałem napisać, że staram się nie jeździć poniżej 2krpm na wysokich biegach (3+), bo to nie zdrowe i silnik ma ciężko, jak ktoś pisze max 2.5krpm to wydaje mi się, że przegina w drugą strone, nawet na zimnym 3-4 tysi się nie boje, ale zaraz po starcie nie lece do odcinki, więcej nie ma potrzeby.
i tu sie z Toba zgodze, zreszta po to jest odcinka ustawione zeby chronic silnik, nasze silniki lubia duze obroty i jazda ponizej 2k szybciej je zniszczy niz palowanie do odcinki.

niech ktos da lepiej dobry przyklad czemu sie niszczy a w korku jak jedziesz? obroty 4rpm?leszczunio napisał(a):jednak jazda ponizej 2tys obrotow niszczy silnik i to bardzo

Bo to by wynikało że tocząc się na dwójce z obrotami zbliżonymi do biegu jałowego w silniku jest prawdziwa demolka
Mi się wydaje, że to raczej na odwrót: im wyżej tym gorzej dla wytrzymałości silnika... ale może się mylę i poprosze o udowodnienie czemu ten silnik tak się niszczy przy niskich obrotach 

to nie diesel
...czyli z tego co mówicie to najlepiej (chcą łączyć ekonomię z dobrym traktowaniem REXa) jeździc w zakresie 2-4 tys obrotów?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość