witam,chodzi mi po głowie jakiś czas i zastanawiam sie czy można uzyskać załączenie sie v-tec'a przy np.3500 obr/min , wiadomo że normalnie jest to 5200 obr. Co trzeba zrobić ? posiada ktoś wiedze na ten temat? pozdrawiam
no właśnie poczytałem ten temat ,wczesniej ale to dziwne bo na stronie promotora znalazłem też niezbedne zastosowantie tego urządzenia pod okreslone przeróbki tuningu, ale [czlonek meski] z tym ... ja myślałem raczej o jakiejś ściemie i oszukaniu kompa , np.zawór v-tech odpowiada za załączenie , poprzez ciśnienie oleju i elektrozawór a gdyby zewrzeć ten elektrozawór??????? albo coś innego , jakieś rezystory itp.......nieznam sie na tym, ale parówa napisał że to może pogorszyć osiągi a ja mówie ciekawe jak????????? wręcz niemożliwe pozdro!!!!!
faken napisał(a):parówa napisał że to może pogorszyć osiągi a ja mówie ciekawe jak????????? wręcz niemożliwe pozdro!!!!!
5200? a w z6 nie wlacza sie czasem przy 4800? mnie lampa sygnalizuje od 4800, a to jest na tyle nisko ze obrotomierz nie powinien jeszcze az tyle przeklamywac, zreszta na forum juz kiedys byla dyskusja na ten temat i wszyscy pisali, ze 4800 wlasnie wiec nie wiem skad te 5200, poza tym faken sam vtec to nawet polowa drogi nie jest bo w twoim silniku tylko ssace krzywki są zmienne więc silnik musi miec odpowiednie obroty zeby osiagnac zdolnosc oprozniania + musi byc do tego odpowiednia mapa paliwa i milion innych rzeczy, jak Ci sie wydaje, ze w hondzie ustalili próg vtec'a tak, a nie inaczej na podstawie widzimisie, a Ty zmienisz i będziesz miał rakietę bo tak Ci sie wydaje to sie zsatanow nad tym, co chcesz zrobic, przy tuningu silnika mozna przesunac prog o parę setek żeby osiagnac konkretne rezultaty ale to sa indywidualne modyfikacje i mysla nad tym mądre głowy, a nie ze sobie ktos wyduma w pokoju co by bylo gdyby i juz bedzie super bo tak kazdy mialby vtec zaraz powyzej obrotow biegu jalowego i ogien z du.py zaraz spod swiatel
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project