Chce kopić CRX ED9.Mam na oku autko od znajomego, co prawda jest w nim kupę rzeczy do zrobienia ale nie w tym problem.Mój problem polega na tym że w dowodzie rejestracyjny na pozycji [E] (numer identyfikacyjny pojazdu) widnieje numer : **********S****** a z kolei na ramie ( tabliczka jest umieszczona w nietypowym miejscu) : **********5****** . Nie mam zamiaru bujać się z kombinowanym autem wiec moje pytanie czy to jest naprawdę przeoczenie, pomyłka, błąd w druku dokumentu(dowodu rej.) czy mam do czynienia z kombinowanymi numerami. jak myślicie ? kupić czy nie ? jak ewentualnie sprawdzić czy jest to pomyłka i czyja pomyłka!?!?! Jeśli pomyłka (w co baaardzo baaardzo wierze) to jak ja skorygować i kto ma taki obowiązek, ja czy może poprzednik ?Będę wdzięczny za każdą odpowiedz gdyż jestem zielony co do takich spraw a nie mam kogo się poradzić. Z góry dziękuje i pozdrawiam!
Szczerze to bym sie grubo zastanowił z tym tematem kto wie czy wszystko jest si? jezeli to twój kumpel to myśle że powinieneś z nim przejść sie do urzędu komunikacyjnego i ogarnąć sprwę.
S a 5 hmm moze zle odczytali na przegladzie zerowym, bo tam jest obowiazek odczytania numerow z natury, zwroc jescze uwage na toz e honda ma taka specyficzna czcionke numeracji, wiec moe i jest wszystko ok;]
zaraz u siebie zobacze czy mam jakies 5 i s w numerach i powiem jak to wyglada:)
bylem zobacylem i na ramie srodku numerow jest wyrazne S na tym miejscu co u ciebie S, 5 zadnej nie bylo wiec nie zobaczylem. pozdro
No to wiem dokładnie o co chodzi z tym numerem.. Sprawa wygląda tak jak na rysunku. Numery wybite na ramie to **********5****** a natomiast na blaszce znamionowej przynitowanej do kielicha(zaznaczone czerwonym punktem) jest **********S****** ( tak jak w dowodzie rejestracyjnym). Nic już nie rozumiem.Jest to składak w każdym razie. Zgłupiałem... co Wy na to ?
Koleś który chce go sprzedać mówi ze wszystko jest ok i możne ze mną jechać na policje jak i do urzędu wyjaśnić te sprawę ... dodam też że ma świstek "Zaświadczenie o przeprowadzonym badaniu technicznym pojazdu" gdzie w tabeli" rodzaj badania, czynności" jest wpisane inna czynność a numer jest wpisany z "S"
witam ja miałem taki problem niechcieli mi podbic badań musiałbym wracac do Szkocji by wszystko odkrecać ale wykonałem telefon do HONDY POLSKA i poprosiłem o potwierdzenie ze jest to pomyłka i honda wysłała do mnie takie zaswiadczenie z ich poczatką i podpisem iz nie było produkowanych hond z takim numer nadwozia ja z ta kartka zaszedłem do tego pana co podbija on zadzwonił do urzedu i pani powiedziała ze moze podbic badania z ta kartka i zeby wszystkie sprawy zalatwiac z ta kartka pozniej oni zmienią to
wiec jednak to nie kombinacja tylko pomyłka .. ? uff .. karwos jeśli dało by rade to odezwij się na gadu jak to dokładniej wyglądało to tez tak zrobię 6059484 pozdrawiam i dzięki wszystkim za odpowiedzi!
mialem podobnie - w numerze jest S a ktos przy sprowadzaniu autka napisal 5 - ale jakos po perturbacjach w wydziale komunikacji udalo mi sie zarejestrowac