Witam.Mam problem a mianowicie czasem(ostatnio coraz czesciej)gdy chce przyspieszyc od 1000obrotow do 2500 samochod dlawi(przerywa).Jest to Del Sol 1.6esi.Przewody??z gory dziekuje za pomoc
POZDRAWIAM
swiece oczywiscie wymienionepo zakupie auta ale dzisiaj zobilem to ponownie i niestety nic sie nie zmienilo.mysle jeszcze nad silniczkiem krokowym poniewaz czasem obroty spadaja do 200obrotow.a filtr powietrza mam stozkowy ale jest czysciutki a zaplonu nie podejrzewam bo nie regulowalem go i to nie zdarza mi sie za kazdym razem...
Pozdrawiam
może poprostu za mało powietrza ma silnik ?? śruba przy przepustnicy, odkręć a obroty napewno pójdą w górę...
sprawdz ten silniczek
ale stawiam nadal na świece, że je wyczyścisz to gówno ci da
koles mial podobnie w swoim crxie d16z5 ale miał aluminiowy dolot do stozka i hujowe kable(nowe) ktorej miały przebicie czasami kabel dotykał dolotu i auto sie dlawilo przerywalo
jak byłby to silniczek krokowy to na jałowym by ci obroty falowały
przewody NGK są spoko , sprawdzają się w crx ale polecam ASO HONDA
[ Dodano: 2008-10-04, 20:19 ] nie wiem czy to nie będzie przekaźnik pompy paliwa do przlutowania , zmień filtr paliwa , obadaj jak ci pompa rpacuje jak przekręcasz kluczyk (czy piszczy) wlej mu preparat do czyszcznia układu paliwowego np PRESTONE , wielu osobom pomogło
hejka
ale wlasnie czasem obroty na biegu jalowym spadna na 200...a jaka cena w aso takich przeowdzikow??
[ Dodano: 2008-10-04, 22:30 ] dzisiaj zauwazylem ze tak:
jak jade na biegu i nacisne na sprzeglo lub wrzuce luz to obroty spadaja do 200 a jezeli stane i odczekam pare sekund to obroty wskocza normalnie na 800....jezeli go zapale to obroty sa Ok.tak jakby za duzo powietrza dostawal czy cos??
Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-10-06, 21:50 ] przewody sa ok a jutro bedzie nowy filtr paliwa.Robi sie tak tylko jak samochod sie rozgrzeje...