Witam mam pytanie o sworzen wahacza mam do przejechania jeszcze 200km i wymieniam wahacze pytanie jest tego typu czy sworzen wahacza wytrzyma taki odcinek czy moze sie jakos urwać jezeli jest troche wyjechany i stuka na dziurach ??
jak pojechałem na przegląd do znajomego taty to na moj delikatnie stukający sworzen powiedział tak " można być pijanym i najeb...anym, ten sworzen jest jak to 2-gie" i kazał mi wracać do domu i do czasu jak nie wymienie to sie nie ruszać bo polskie drogi i dziury w nich mogą spowodować, że rzeczywiście wyskoczy. Radziłbym wymienić dla bezpieczeństwa..
"Są tylko 3 prawdziwe sporty: walki byków, alpinizm, automobilizm. Reszta to tylko gry..."
E.Hemingway
na gornym nie ma takich obciązeń jak na dolnym. jak stuka a musisz przejechac jeszcze te kilka km to jezdzij spokojnie i omijaj dziury i powinno obejsc sie bez niespodzianek.
Do piękna trzeba dojrzeć...niektóre rzeczy piękniejsze być nie moga - CRX
podjedz do najblizszej SKP a tam diagnosta powie ci w jakim to jest stanie i jak dlugo mozesz na tym jezdzic bo to ze puka nie znaczy ze odrazu wyskoczy ale lepiej to sprawdzic bo nie wiadomo od jak dawna puka
nie chce zasmiecac frum wiec przyklejam tu Mam pytanie jak mocno trzeba dokrecic sruby w wahaczu zaznaczone na zdjeciu? Wydaje mi sie ze powinien zostac tam luz ale czy nie odkreca sie jak ich nie docisne?
dokręć je na ile się da, jak zostawisz luz, to będą trzeszczeć, trzeba to zrobić na wyciągniętym wahaczu, bo na aucie tego nie dokręcisz odpowiednio mocno, ustaw wahacz w takiej pozycji w jakiej zostanie przykręcony do budy, najlepiej załóż na auto i ustaw wahacz wizualnie tak, jak by auto stało na ziemi pod obciążeniem jednej osoby, kiedy to zrobisz, wyciągnij go z powrotem na wierzch i wtedy dokręć ile masz sił.
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.