bo to chyba honda integra miala oznaczenie Type - R i na silniku w moim crxie jest napis INTEGRA. bardzo mnie to zastanawia czy rzeczywiscie to jakas tylko naklejka, czy moze cos w tym jest
hmmmm daj jakies foto. zobaczymy co tam u Ciebie siedzi
co do Type R... to jest tego wiecej...
Civic Type R (ten od 96 roku) 1.6 185KM ale byl tylko w Japonii
Civic Type R (ten obecny)
Honda Accord Type R (poprzednia buda)
Integra Type R :twisted:
i jest tez w Japonii cos na ksztalt Type R mianowicie Accord Euro R
kurde dam jutro ta fotke silnika, bo auto stoi u blacharza, ale jutro jade je odebrac to odrazu zrobie fotke. widzialem na filmikach ze zlotu crxow ze ktos tez mial taka naklejke Type - R i to chyba nie jeden o ile mnie pamiec nie zawodzi. jutro obiecuje dac ta fotke, ale jakby ktos wiedzial bez fotki o co chodzi z tym type r to bardzo prosze o odpowiedz
Type-S to ciut niższa półka niż R. Po prostu usportowione wersje różniące się najczęściej fotelami, zegarami, tapicerką itp. Czasem fabrycznie obniżoną i utwardzoną zawiechą. Natomiast nie posiadają one (w przeciwieństwie do Type-R) wzmocnionych wersji silników.
I tu sie bardzo mylisz u mnie pod domem stoi Civic 5D z roku okolo '98 Type-S (byly tez takie w kombiaku) z silnikiem 1.8 DOHC V-Tec i ma bodajze 172hp (rozni sie znacznie fotelami, tapicerka, zawiasem no i co najwzaniejsze obrotomierzem) ITR toto moze nie jest ale cerka (ed9) do tego podskoczyc byloby ciezko :idea:
Oprócz klasycznego VTI były też Type-S zarówno w budzie 3D 96-00 jak i w 5D. Motorki takie same jak w analogicznych wersjach VTI czyli B16A2 w 3D i B18C4 (169KM) w 5D. Wbrew pozorom wcale tak dobrze owe 5D nie jeździ (masa)...do jakiś 130-140km/h nie ma szans z dobrze utrzymanym ED9.
No nie wiem nigdy sie nie ganialem z takim samochodzikiem (jak na recepte ich na naszych drogach) ale obawiam sie ze wieksza pojemnosc, V-Tec, wiekszy moment i ilosc koni zrobi swoje nawet 1.6iLS 110hp calkiem ladnie chodzi
ps. Moze ktos mnie oswieci ktory Civ 3D mial ladowany silnik 1.8 DOHC V-Tec :roll:
wydaje mi sie ze type r na crx oznacza ze ma vteca.tak jak nowszy civic oznaczony type r byl to vtec to tak wstarszej hondzie jak crx 2gen.uzyl ktos tego by podkreslic sporotwy akcent bo jednak ee8 wzgledem ed9 jest abrdziej autem takim topowym modelem.