Nie miałem, nie jeździłem, ale kiedyś trochę poczytałem na necie, takie rzeczy jak osiągi czy spalanie idzie wygooglać, po 91r zawieszenie zostało poprawione i samochód już nie jest tak niebezpieczny, wiadomo - rzadkie auto mało części, podobno spora część napraw wymaga wyjmowania silnika, chętnie sam bym posłuchał opini na temat tego samochodu, bo kiedyś chciałbym kupić.
co do spalania to pali naprawdę mało niecały litr więcej niż crx . do poważnych rzeczy niestety silnik out , z częściami raczej niema problemu chyba ze części karoserii
Litr więcej niż CRX ? No sorry, ale MR-2 pali 9 lekko, gdzie CRX w mieście potrafił spalić 6.5. Po 2 nie opłaca sie kupywać tego niżej niż wersji z Turbo CHYBA, ZE ma się zamiar wstawić 3.0 V6 z Camry. Samochód w prowadzeniu bardzo fajny, ale nie jako auto na codzień. W sime nawet jakbyś chciał się powstrzymywać, to i tak kiedyś Cie zdradzi. Taka cicha woda troche
Kurde, może to takie miasto, że wsiadasz, jedziesz 20km bez postoju... kurde, ja w trasie nie daje rady zejść poniżej 7, ale jakoś nie szczególnie oszczędnie jeżdże... Wersja turbo jest trudniejsza do kupienia niż ee8, non-turbo ma osiągi pomiędzy ed9 a ee8 - dla niektórych starczy, mr2 rev3 poinno już iść równo z ee8 - może lepiej nawet. Wersje po 91r mają poprawiony zawias i spodziewałbym się, że lepiej się prowadzą od CRXa, ale pewnie trzeba nieco doświadczenia.
Też myślałem nad tym autkiem i chyba kiedyś wypowiadałem się już w jakimś wątku. Na pewno autko wdzięczne dla wprawnego kierowcy poprzez centralny silnik i tylny napęd. Podobnie jak w Solce - 2 miejsca i zdejmowany dach. Silnikowo jest to Celica/Carina, więc nie powinno być problemów z częściami eksploatacyjnymi. Nie pamiętam jak z zawieszeniem.
Co do części blacharskich to należy szukać raczej używek (np allegro, tam też możesz sprawdzić jak jest z dostępnością i cenami), bo ceny serwisowe zabijają.
Podstawowym problemem będzie znalezienie ładnego egzemplarza. W ogłoszeniach jest ich o wiele mniej niż CRXów, a i ceny są nieco wyższe.
Było 2x SOHC VTEC, jest DOHC E-TEC
USŁUGI KSIĘGOWE WARSZAWA / RASZYN
ja mam Celike z takim silnikiem... w miescie pali ok 10L przy normalnej jezdzie, w trasie schodzi nawet do 6L. Silnik bardzo dobry i niezawodny( seryjny blok wytrzymuje moce do 600KM). wszystko fajnie pięknie tylko z częściami bedzie problem bo malo tego jest...