czy ktos zna forumowicza -> Mambus ???
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

mrenias
Forumowicz

czy ktos zna forumowicza -> Mambus ???

przez mrenias » 2008-10-27, 21:47

czesc Wam jak w temacie - zna ktos Mambusa???
W lipcu sprzedałem mu kilka gratów do solki za 150zl
najpierw prosil zebym na kase zaczekal 2 tyg bo gdzies wyjezdzal, potem pisal ze wyslal, potem ze pomylil konta, potem ze cos z poczta itd itd i do dzis nie mam kasy.
:cry:

HELP please - bo jak nie to bede musial zglosic na Policje...

Maile do wgladu...
https://SecreLocal.com - Single Girls Online - No Selfie - Anonymous Casual Dating - Get In Touch Singles

polkar
Administrator

Samochód: del Sol

przez polkar » 2008-10-27, 21:54

jak kupowalem ospojlerowanie a'la ELIA to odbiór też był przesuwany i jak miał byc towar pod koniec lutego - poczatek marca to odebrałem pod koniec czerwca.
To u Ciebie jest pewnie podobnie....
HOTMOT.pl

Kosciech
Forumowicz

przez Kosciech » 2008-10-27, 23:34

Dokładnie tak jak napisał Polkar. Najpierw zamówiłem u niego zabudowe car audio do del sola, którą po zapłacie z góry otrzymałem chyba po 2 miesiącach albo lepiej, bo twierdził że na poczcie się pomylili i wysłali nie do tej osoby co trzeba, potem zwrot i niby kolejna wysyłka ale w końcu dotarła do mnie. Zamówiłem też Elie u Mambusa. Kolejnych wyznaczanych przez siebie terminów nie dotrzymywał. Ściemniał ciągle, że coś mu wypada. Moja fura u blacharza stała i czekała na zderzaki, które obiecał mi że dotrą na czas a nawet wcześniej . Twierdził, że wyśle danego dnia, potem że kurier nie przyjechał. W końcu sie wkurzyłem bo mnie lakiernik naciskał bo fura u niego w kawałkach stała i pojechałem osobiście za Lublin po to ospojlerowanie. A na zwrot 40pln za przesyłke, za którą z góry zapłaciłem razem z resztą kasy za ospojlerowanie czekałem chyba ze 2 tygodnie. Także nie dziwi mnie wcale że do dziś kasy nie zobaczyłeś.
Alarmy, elektryka, centralne zamki, wygłuszanie drzwi itp.

Damian666
Forumowicz

przez Damian666 » 2008-10-28, 00:03

tez mialem z nim do czynienia jak kupowalem progi do solki przez allegro. Sciemnial ze wyslane itd. szly chyba z miesiac pozniej stwierdzil ze on nie wysylal tylko brat i zamulil z wysylka bo myslal ze wyslane zostaly.

mrenias
Forumowicz

przez mrenias » 2008-10-28, 00:27

No to skoro nie jestem jedynym to moge Wam zacytowac kilka ciekawych wytłumaczeń, mniejwiecej byly w kolejnosci (oczywiscie kilka mniej ciekawych pomijam) :rotfl:

1. Sory za zwloke .Za tydzien kolo 2,3 machne CI przelew OKSA bo w tej chwili wyjezdzam
2. to daj jeszcze raz numerek konta bo nie wiem gdzie podzialem to przeleje
3. sory ziom malowalem samochod i poprostu zapomnialem, przeleje na 100%
4. wyslalem twoj przelew tylko nie mogl go zrealizowac i wcisnalem dalej i mi go zapisalo w przelewach oczekujacych i tak sobie rozkminiam ze nie doszla kasa a teraz juz wiem czemu nie doszla
5. no juz przelalem wiec tylko czekac jak dojdzie
6. no teraz napewno przelalem juz bez kitu
7. mam jakies powazne problemy z kontem i nie tylko ten przelew nie dochodzi .nie wiem czemu robia jakas konserwacje serwerow .najwyzej Ci wplace na poczcie bo to rzeczywiscie juz smieszne. "Ta konserwacja serwerów to już dla mnie mistrzostwo" :rotfl:
8. dzis po dyzurku przelalem Ci kase bo zareklamowalem ale sie nie dogadalem w sprawie przelewu w majne bank
9. no juz przelane tylk oze poczta
10.Spoo bez nerwow przeciez Cie nie oszukalem .

No i to tyle - 10-ty punkt daje do myslenia bo nie wiem po jakim czasie zwłoki mozna kogos nazwac oszustem ???
https://SecreLocal.com - Single Girls Online - No Selfie - Anonymous Casual Dating - Get In Touch Singles

Mambus
Forumowicz

przez Mambus » 2008-10-28, 00:59

oj chlopaki Kosciech i Polkat wiedzieliscie ze termin bedzie przesuwany .Ostrzegalem i mowilem .najpierw z uwagi na to ze nie mogli sie zdecydowac coponiektorzy i termin o 3 miechy sie przesunal .
w Koncu z 8 kompletow sprzedalem 4 i stracilem wiecej kasy niz zarobilem.

MRENIAS po to jest PW zeby wyjasniac ewentualnie gadac wiec wyluzuj zdeka a nie gnoisz mnie na forum .HEH

mrenias
Forumowicz

przez mrenias » 2008-10-28, 01:02

Mambus napisał(a):MRENIAS po to jest PW zeby wyjasniac ewentualnie gadac wiec wyluzuj zdeka a nie gnoisz mnie na forum .HEH

PW trwalo od lipca (tym bardziej ze ostatnio nie odpisywales) wiec wybacz ale dla mnie za dlugo.....

Mam nadzieje ze juz teraz przelejesz te pieniadze. czekam do konca tygodnia....
P.S. kazdego maila bede dawal na forum....

Mambus
Forumowicz

przez Mambus » 2008-10-28, 01:04

Wielu bylo zadowolonych z moich produktow itd. oraz z czasem wysylki .

Poprostu ostatnimi czasami mam PRACE juz na stale i ostatnie zamowienia spoznilem.

Mysle ze MRENIAS niedlugo zmieni ten TEMAT i POSTA a sprawy nie bedzie :)

Pozdrawiam .

Kosciech
Forumowicz

przez Kosciech » 2008-10-28, 08:31

Mambus nie rób z siebie idioty. Dałeś dupy na całej linii i to jest fakt. Jak nie masz czasu żeby realizować zamówienia to sie z tego wycofaj i tyle a nie z ludźmi w kulki lecisz. Terminy były przesuwane ze 3 razy przez Ciebie, ale na boga człowieku żeby z terminu koniec lutego-początek marca zrobił sie początek maja a niektórych przypadkach czerwiec? Obiecywałeś mi wielokrotnie, że ospojlerowanie będzie u mnie na 100% do końca kwietnia!!! Weź sie ogarnij, nie jesteś pępkiem świata. Ludzie którzy u Ciebie coś kupują też mają swoje terminy, auta poumawiane u blarzarzy, lakierników. Przez Twoją opieszałość wali sie wszystko a Ty ze stoickim spokojem twierdzisz że nic sie nie stało. Z takim podejściem do klienta to moge życzyć Ci tylko powodzenia...
Alarmy, elektryka, centralne zamki, wygłuszanie drzwi itp.

crash48
Forumowicz

przez crash48 » 2008-10-28, 10:11

Kosciech napisał(a):żeby z terminu koniec lutego-początek marca zrobił sie początek maja a niektórych przypadkach czerwiec?

Ja tak nie rozpisując się za bardzo powiem tylko, że zapłaciłem za body w kwietniu...
A byłem w pierwszej szóstce osób które się na niego zapisywały...
Mam nadzieje Mambus że w tym tygodniu go wyślesz, już w zeszły poniedziałek miał kurier do mnie jechać podobno...
"Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you." - Jeremy Clarkson
Obrazek

polkar
Administrator

Samochód: del Sol

przez polkar » 2008-10-28, 10:34

Mambus napisał(a):oj chlopaki Kosciech i Polkat wiedzieliscie ze termin bedzie przesuwany .Ostrzegalem i mowilem .najpierw z uwagi na to ze nie mogli sie zdecydowac coponiektorzy i termin o 3 miechy sie przesunal .

Z tego co pamietam, to w połowie grudnia ktos się wycofał, ale za ok 2tyg znalazły się inne osoby, które się zadeklarowały. Chciałes zaliczkę, a ja w grudniu chciałem juź Ci zapłacić, a odezwałeś się w styczniu. 8.01.2008 r wpłaciłem Ci zaliczke. Powiediałeś wtedy że w lutym się nie wyrobisz i bedzie w marcu w pierwszej połowie.
Wielokrotnie obiecywałes że w danym terminie bedę miał juz ospojlerowanie i go nie było. Musiałem odmówic 2 imprezy z TOYO, bo jako wystawca nie bedę jechał autem ze starym popekanym zderzakiem.
Z moim lakiernikiem kilkakrotnie ustalałem malowanie auta, zawsze nie mogłem dotrzymac terminu własnie przez Ciebie. Na poczatku lakiernik się ze mnie NAPIERD.ALAŁ ale pozniej po prostu powiedział mi że mam sie w końcu zdecydowac na konktretny termin, bo on tez ma swoją robote i swoich klientów. Musiałem go w końcu prawie błagać i prosić się, by mi pomalował auto.
Dziwisz się że sprzedałeś tylko połowe kompletów?? ja na swój czekałem niecałe pól roku, miałem czekać 2 - 2,5 miesiąca. inni się po prostu z leksza wkur...
Sorki, ale jesteś niepowazna osobą.
HOTMOT.pl

Mambus
Forumowicz

przez Mambus » 2008-10-28, 12:54

CRASH .Niestety nie kurierem lecz poczta wysylam bo cos sie popierdzielilo UPSowi i krzycza za paczke 110zl a nie jak normalnie 40zl ale spoko . Juz podales adres to wysle paczke wiec niedlugo dojdzie jak jutro wysle.

Polkar z powaznoscia 3/4 osob na forum jest problem wlasnie jak sie zdecydowali to piec razy chcieli potem nie ,potem znow tak a ja przerywalem robote i sie zastanawialem czy jest sens czy lepiej oddac kase ale mowilem ze zrobie wiec zrobilem . z Opoznieniem ale zrobilem :)

Moj drogi KOsciechu juz sie wycofalem z robienia laminatow bo to o dupe potlucv interes .
.

Wiecej tracisz niz zyskujesz . To nie te czasy co jeden zderzak sprzedawalo sie po 450zl.

Poza tym mowilem ze terminy moga sie sporo wydlużyć ... i zawsze mozecie wybrac innego sprzedawce ktory wam zrobi ELIE za darmo i gowno na niej zarobi . Powodzenia!!

crash48
Forumowicz

przez crash48 » 2008-10-28, 13:01

CRASH .Niestety nie kurierem lecz poczta wysylam bo cos sie popierdzielilo UPSowi i krzycza za paczke 110zl a nie jak normalnie 40zl ale spoko . Juz podales adres to wysle paczke wiec niedlugo dojdzie jak jutro wysle.

Czekam z niecierpliwością... Mam nadzieje, że rzeczywiście jutro to wyślesz. Jeśli tak to do końca tygodnia powinno dojść bo z pocztą już problemów ostatnio żadnych nie ma. (wysyłałem ostatnio paczki i wszystkie do 2 dni doszły)
"Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you." - Jeremy Clarkson
Obrazek