w mojej niuni poszlo pare rzeczy w silniku i najrozsadniej jest kpic drugi silnik i mam takie pytanie bo mam D16A9 ale niestety nie moge takiego znalezc, a mam od reki D16Z5 czy kolidowal by ze skrzynia biegów, czy by były jakies problemy?? prosze napiszcie za i przeciw...
prosze o szybka pomoc,
a moze ma ktos na zbyciu D16A9?
czy skrzynia biegów do Z5 i A9 jest taka sama??
bo dzisiaj jeden koleś mi mówił ze skrzynia od A9 jest lepsza??
bo oczywiscie ktos tam mial do sprzedania ale dla włsnej ciekawości chccial bym wiedziec
fakt jest teki ze są róznej srednicy tarcze sprzegła. Ja mam Z5 i gdy kupilem sprzegło nie pasowalo- bylo 10mm róznicy w srednicy tarczy, a co za tym idzie nie pasowała do docisku. Z tego co sie dowiedziałem mam po prosty skrzynie od A9. ale pózniej sie dowiedzielem ze są 3 sprzegla i juz sam nie wiem jak to jest. Tyle moge sie wypowiedzieć - moze za wiele nie wniosłem nowego ale coż ))
Japonia- kraj kwitnącej wiśni; Polska- kraj kwitnącej lipy ...
najlepiej zadzownic do hondy i podac numer fury i oni ci powiedza jakie sprzeglo bylo montowane w danym czasie.
ja tak zrobilem i odrazu mi powidzilei i kupilem i pasowalo moje ma 210mm
sa jeszcze 200 i 212
takie troche dziecinne pyatania zadaje ale mam np. propozycje kupna kompa od A9 bo słyszalem ze jest inaczej zaprogramowany a z tego co wyczytalem slniki sa takie same i jest 5KM do przodu :?:
Ostatnio edytowano 2005-09-05, 22:40 przez BiG BoSs, łącznie edytowano 1 raz
Co do sprzegła to wszyscy mowili ze w tym samym modelu moga sie zdazyc 3 rodzaje roznych sprzegieł.Srednice 200 i 212mm A wieloklin 20 lub 21.
Tak jak napisał Majlo jest to podzielone rocznikowo.Jesli skrzynia i silnik jest z tego samego roku to na 100% bedzie pasować,chyba ze ktoś wczesniej robil przestrzep fury to juz inny problem.
Rocznik 92 ma srednice sprzegła 212mm.