MaxiCas napisał(a):
I jeszcze mam jedno pytanko, jak to jest z uszkodzeniem takiego carbonu? Czy np jak w niego walnie kamien jakis przy wiekszej predkosci to sie odkruszy kawalek czy cos takiego?

darek AMS napisał(a):Carbon jest w grupie najbardziej wytrzymałych i zarazem najlżejszych rzeczy jakie dotą odkryto. Na pewno wiesz że stosuje sie go w F1 , samolotach a nawet statkach kosmicznych
nie mam, podobnie wygląda tylko jest barziej matowya masz zjęcie bez klaru?
Ciężko powiedzieć... nie sprawdzałem, może się zgubić struktura carbonua da sie go polakierować ale bezbarwnym matowym? i jak to bedzie wyglądalo? bedzie widać strukture tyle ze będzie matowy? czy bedzie wyglądał z dupy?
Ja mam naprawione stare, ale nowe to noweMaxiCas napisał(a):Czyli do takiego szyberdachu od Ciebie pasowawaloby jeszcze dokupic ramki nowe, tak?
Jeżeli walnie kamień to do carbonu nawet nie dojdzie (zbyt gruba i twarda warstwa). Ta warstwa na masce to to samo czym pokrywa się samochody pomalowane metalikiem. Jak po kilku sezonach będzie poobijana od żwirku i kamieni to wystarczy lekko zeszlifować wierzchnią warstwę i znów pomalować klarem (będzie jak nowa)MaxiCas napisał(a):czy np jak w niego walnie kamien jakis przy wiekszej predkosci to sie odkruszy kawalek czy cos takiego?
Niestety nie (można kombinować ale ślady ingerencji będą- inny wkład włókien)MaxiCas napisał(a):czy da sie carbon jakos renowowac ewentualnie?
Pozdrawiam serdecznie 
Jeżeli temat przycichnie zrobię sobie ze 2 szyberki i będą stać i na nowego właściciela czekaćPeeLeeN napisał(a):po nowym roku nie bedzie problemu ....?

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości