w wolnych chwilach bo wszystko czyszczę pędzelkiem itd ale nie w tym rzecz, robię to po raz pierwszy, a chciałem sam żebym był tego pewien, mam już nowy pasek założony, odpowiednio napięty, wał oczywiście w GMP i teraz chcę się upewnić, że wałek rozrządu jest dobrze ustawiony - na foto widać jak jest (powtarzam wał korbowy w GMP) - lewy poziomy znaczek pokrywa się idealnie, ten niższy w mniejszym kółeczku jest o ok. 2mm w prawo od kreski na kółku rozrządu i znaczek UP na kółku rozrządu jest idealnie w pionie chociaż na zdjęciu nie wygląda, trzeci znacznik z drugiej strony obudowy w ogole nie pasuje no ale nie ma możliwości spasować wszystkich, jeśli przesunę pasek o jeden ząbek w prawo lub lewo rozbieżności będą jeszcze większe więc pytanie - tak jest dobrze? skoro wał korbowy jest w GMP to te milimetry mają tutaj znaczenie? bo przecież nie mam możliwości innej zmiany niż o jeden ząbek, a wtedy różnice robią się większe, zostawić jak jest? uruchamiać auto? podobno kto pyta nie błądzi więc pytam
tylko mnie nie odsyłajcie do innych tematów bo przeczytałem wszystkie + how to krok po kroku, który wkleiłem do faq'a ale patrząc dokładnie na fotki np. w googlach widzę, że każde kółko ma te znaczki trochę inaczej wybite i już sam nie wiem. Radźcie

ale co tam, za 100tys. km już będę wiedział