Witam jestem posiadaczeem rexa z silnikiem D16A9` MAM takie problem ostatnio zrobiło sie chłodno ipretałem agresywniej jezdzic załozyem zimowki i kre3ce auto zazwyxcazaj do 4 tys ... przewaznie jezdze w miesicie ale czasmi trzeba przycisnac i nie spodzianka auto wogule nie chce jechac powyzej 5 tys a odcinka jesyt na wysokości 6200 a w miejscu max 7200 a kreciło ise do 7800 zawsze czy w miejscu czy podczas jazdy ... nie wiem czy to pomoze auto posiada dolot aomy stozkiem .. myslałem ze to filter zdjełem go i jest to samio.... pojechałem na lotnisko u nas jest takie strae oi zaczełem krecić auto po pasie 1 2 3 pizda troche sie to zmienia odcinka sie przestawia ale nie az do takiego momentu jak było wczesniej wracam na drogfe i jest to samo nigdy wczeniej takiewgo czegoś niemiałem prosze o pomoc !!!! Aha ostanio rex zaczoł palic 12 litrów !!!! moze to ma coś wspolnego !!!!!
filtera paliwa jest nowy przekaznik tez jest wpozadku ..... a pompa paliwa no coz jakies 3 miesiace temu załozyłem pompe od d15b7 czyli 5 gen w coupei a chodziło wszytsko oki
ja wiem normlanie chyba ale nie za 1 razem dopiero za 2 moze 3 nie zwruciłem uwagi ale zawsze odcinało mi przy 7800 i to za 1 razem a teraz maks ja popałuje to jest 7200 w miejscu Mozliwe ze tak zamuliłem samochód ???? prze miesiać ???
przy trzymaj ją tak z 5-7 sekund na 6 tys (nie na odcince) obrotów odpuść gaz i wtedy spróbój depnąć powinno wskoczyć normalnie na odcinkę... chyba że coś jest nie teges...
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project