JA bym obstawiał że coś jak europejski 1,6 sohc D16Z2. W japonii nie ma po drugiej literce cyfry więc pewnie jest to jakiś D16A. Na japonię robili 1,5 dwugaźnikowy i 1,6 sohc z przodem Vtecowym. Był oczywiście jeszcze SiR no ale to już czysty vtec.
Ale koleś tam pisze, że to ma 1.6, a według:
forum/portal.php?show=10 tam siedzi zc i jest to wysoce prawdpodobne moim zdaniem.
Podepne się pod temat, jak wygląda kwestia przekładki w CRX? Wykonalne? Ile może kosztować? Bo widze, że ceny w UK są zachęcające, a możnaby nawet się skusić na pociągnięcie z Japonii.
zalezy co kto uwaza za oplacalnosc, wielu tutaj by sobie dalo jajka ogolic za automatyczna klimatyzacje ktora w tym egzemplarzu jest rarytasem niezlym bo chyba tylko w japonii takie byly.
CRX jest nieopłacalny, to nie argument, chciałem wiedzieć bardziej czy się da i ile może kosztować? Ktoś tego dokonał już w Polsce? Bo taki SiR to niezły rarytasik na naszych drogach, jakby udało się dorwać wersje z panoramicznym dachem jeszcze...
Na naszym forum nie znalazłem tematu, może słabo szukałem. O ścianie grodziowej niestety wiem. Pytam raczej z czystej ciekawości, ale może kiedyś będzie mnie stać na taki zabieg.