Siema! Mam wielką prośbę.. podpowiedzcie mi proszę, jak najlepiej odnowić alufelgi domowym sposobem i przy niewielkim wkładzie finansowym??? Kupiłem okazjonalnie fajne lunie, ale muszę sie za nie zabrać i trochę podpicować. Jakiego lakieru użyć??? Jaki kolor jeszcze będzie pasował do czarnej fury???? Z góry dzięki!!!
co masz na mysli pod pojeciem odnowic ?? bo mozna na kilka sposobów to zrobic lakier bezbarwny mozna ladnie wyciagnac nitrem ja tak robiłem i powiem ze jestem pod wrazeniem a jesli chcesz malowac to pasuje je wypiaskowac ;/ bo jest masa roboty zeby lakier zszedł chyba ze przepraratem do lakieru 0.8kg kosztuje ok 15 zł a te felgi ladnie bede wygladac jak ramienia pozostana srebrne a wewnatrz feli walniesz czarny mat pozdro
ja bym to szlifnął papierkiem 150-240 żeby wyrównać wszystkie ubytki i ogólnie zmatować felgę jeśli lakier mocno siedzi i nie odpryskuje, później odtłuścić dokładnie benzyną ekstrakcyjną, podkładzik do aluminium i jakiś spray do felg i tyle, ew. na wierzch jeszcze bezbarwnym prysnąć też w sprayu żeby było wytrzymalsze na odpryski. wyjdzie ze 100zł za wszystko co trzeba kupić (podkład, lakiery, papier, rozcieńczalnik, benzyna)
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project