wlasnie gdzie ten zawor vtec-a? tez lubi sie pocic z lewego kanalu olejowego jak d-serie ? 202,000 udokumentowane od samego poczatku do samego konca. silniczek pracuje ladnie, cicho i wkreca sie ciekawie.
franko86krk napisał(a):wlasnie gdzie ten zawor vtec-a?
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
Często bywa że nie jest to wcale wina zaworu vtec (a dokładniej uszczelki na nim) tylko korka na wałku wydechowym.
1. Najpierw zrób karoserie, 2. Potem zadbaj o zawieszenie i hamulce, 3. Teraz dopiero możesz modzić silnik. EE8 -> Subaru GF8 -> ED6 + BB9 -> Subaru GRF http://www.youtube.com/watch?v=OwwaZjWcMOE
franko86krk napisał(a):A wiec, bylem, widzialem, jechalem. Niech mi ktos powie ile naprawde zdrowe ed9 moze dostac od zdrowego ee8 ?
Do konca drugiego biegu jada bardzo podobnie. Rożnica jest dopiero potem, ale to nie jest jakas odczuwalna sprawa. Mialem bardzo zdrowe EE8 (100% seria) i ja tam roznicy nie odczuwalem do ED9. Jak kolega jechal moim ee8, a ja swoim ed9 to zawsze bylem szybszy.