Pomocy z clarionem
Coś dla crxowych audio

jaro21dnb
Forumowicz

Pomocy z clarionem

przez jaro21dnb » 2005-09-16, 22:21

Chlopaki proshe o pomoc

Taka sprawa:

kupilem clariona uzywke sentyment do modelu i cena fajna ale o co chodzi,kupilem go i mi ladnie gralo,nie katowalem go ani nic z tych rzeczy,jade sobie hania nad morze,radio cicho gralo i nagle zaczelo mi przerywac i po chwili dupa nie ma glosu.Zanioslem je do elektronika i mi mowi ze koncowa mocy,wymienil ja i jeshcze porawil co nie co bo zimne luty byly,cala impra mnie koszt 80 zet,stara koncowe mi dal do reki i ja mam.Ucieshony se radyjo wkladam do hanii i smigam dalej,jakis czas ja wiem jakies 2 tygodnie i znowu to samo identyczna sytuacja a elektronik mi mowil ze moze pograc 2 tyg,miesiac rok a nawet i pol ze nie daje gwarancji.

Czy ktos z was ma znajomego elektroniika co by mi sprawdzil to radyjo bo zeby nie bylo ze ja je znowu naprawie i znowu mi stuknie a moze jest jakas przyczyna ze to koncowa strzela,no raz na rok czy dwa to oki mozna zmienic ale nie co 2 tygodnie

Aha i jezeli ktos znajdzie taniej ta koncowe to bede wdzieczny:

- LA 4743B kolo 25 zl ( ta mi dal do reki elektronik czyli w nim byla i taka mi zaloshyl)

- LA 47505 druga nie wiem czym sie rozni jest drozsza kolo 75 zl

Z gory dziekuje za wshelka pomoc

Davids
Forumowicz

przez Davids » 2005-09-17, 01:05

moze cos nie tak z kablami które zasilają radio ... :?: nie zawsze przyczyna jest tam gdzie sie zepsuło :)
HONDA ZBLIŻA - podaj dalej !!!

Vajzel
Forumowicz

Samochód: accord cl9 type s

przez Vajzel » 2005-09-17, 09:03

Witam tez mam w ceerce to radio i tez mialem taka sytuacje jade sobie a tu nagle nie ma glosu czas ze piosenka leci lecial do przodu.

A przyczyna tego bylo ze poprostu kable z glosnikow byly zle zaizolowane i sie zwarcie robilo. zaizolowalem wszystki kable przy glosnikach i przy wzmacniacz i teraz gra miodzio.

Pozdrowionka