Witam !!! Mam problem po zapaleniu świateł mijania w moim del solu przygasa zegarek w środku i podświetlenie radia jaki może być tego powód ? Wydaje mi się też ,że strasznie słabo świecą światła mijania troche mnie to męczy no i dla bezpieczeństwa mega ważne
-----===== w MAłYm CIele WIelKI DuCh ===>> HoNDA CRx DEl sOl ====-----
sprawdź ładowanie, alternator może być do regeneracji
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
no w drugim genie zegarem to normalka ze przygasa ale ze swiatla to juz nie wiec cos z ladowaniem pewnie masz albo pasek moze od alternatora troche za luzno
to mnie zagiełeś musze sprawdzić to aku ok no problem ale gorzej będzie z audio bo oddalem do car audio i powiedziałem że mają zrobić tak żeby napierd..... z czystym dzwiękiem i mocą się nie interesowałem
-----===== w MAłYm CIele WIelKI DuCh ===>> HoNDA CRx DEl sOl ====-----
jak samochód jest uruchomiony to alternator daje prąd, a nie bateria, można ją wtedy w ogóle odpiąć i auto nie zgaśnie więc jak już to alternator
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
mrozek201
przez mrozek201 » 2009-01-10, 20:42
no to moze byc tak ze masz zbyt pojemny aku i alternator nie jest w stanie go naladowac, zapewne jak masz dobre audio masz tez kondensator ktory tez bierze troszke pradu
[ Dodano: 2009-01-10, 19:44 ] o wlasnie zrob tak, odpal samochod odlacz kleme + i wlacz swiatla i zobacz jak wtedy swieca, tylko nie rob tego za dlugo bo spalisz regulator napiecia
ogólnie w solniczkach światła są słabe, jak wcześniej miałes nowsze auto z NORMALNIE ŚWIECĄCYMI światłami to przed solka jest ciemno, pozatym zobacz czy masz je dobrze ustawione, nie za nisko
Najpiękniejszy widok dla oka.......... piękna kobieta w CRXie...... a jaka kobieta w CRXie nie jest piękna:D
Panowie, przygasanie zegarka i radia po włączeniu świateł jest zupełnie normalną rzeczą . Służy to temu, żeby nie oślepiać kierowcy w nocy, gdy jeździmy na światłach. Co do zegarka to nie bardzo poradzimy na to bez ingerencji w oryginalną wiązkę (jeśli masz troszkę rozeznania w elektryce, to na jednym z czterech kabelków wchodzących do zegarka pojawia się 12V w momencie włączenia świateł, wystarczy go odpiąć i już zegar będzie świecił pełnym światłem). Radio natomiast działa w całkiem podobny sposób, jeśli dostanie +12V na jedno ze złączy, to ściemnia podświetlanie panela, przy złączu ISO na dolnej kostce zasilającej jest to pomarańczowy kabelek lub opisany jako DIMMER. Odłącz go, zaizoluj końcówkę i po sprawie. >>>