Mam dobry sposób na klejenie plastików wpadłem na niego przypadkowo ja osobiście pokleiłem tym regulacje świateł drogowych w DEL SOLCE (jeden element w ASO kosztuje 150zł więc zaoszczędziłem 300zł dzięki tej metodzie) i klamki wewnętrzne i napewno użyje jeszcze go nie raz jeśli będzie potrzeba
a wiec cały zestaw to superglue albo kropelka miałem to i to ale bardziej podobała mi się kropelka... do dzieła operacje "klejenie plastiku" robimy w łazience do umywalki wlewamy gorącą wodę ( u mnie w kranie prawie wrzątek leci) kleimy części przyduszając do siebie dajemy im 10 sekund i zanurzamy do gorącej wody parzy w ręce ale czego się nie robi dla naszych CRX
jak mamy to zanurzone to widzimy jak zachodzi jakaś dziwna reakcja która wręcz spawa elementy
skutek uboczny to pozostaje biały "spaw" między elementami które skleiliśmy więc metoda nadaje się do elementów których nie widać z zewnątrz czyli np jak u mnie regulacja drogowych i klamki wewnętrzne (od środka tapicerki:) ) jak myślicie że to bez sensu to po prostu zapomnijcie to zaraz po przeczytaniu, jeśli myślicie że skleiło by sie tak samo bez zanurzania w gorącej wodzie to mówie nic z tego próbowałem i się odklejało chciałem umyć z kleju i zazła reakcja, spawy są silne bo światła wyregulowałem więc jakaś tam siła działała i nic nie pękło na nowo ok the end
mam nadzieje że niektórym pomogłem 3Maj CIe SIEM
:P:P [ Dodano: 2009-01-12, 19:51 ]
pare wyswietlen juz bylo a nikt jeszcze nie skusil sie skomentowac jakze niekonwencjonalnego pomyslu
!!

a z zimna woda nie dziala?