dobre leflektory to takie ktore posiadaja homologacje, a więc tuningowe z homologacja są bardzo drogie, najpierw wstaw dobre zarówki, a jak dalej bedzie lipa to zmostkujesz, a jak jeszcze bedzie lipa to zamontuj zestaw halogenow na masce jak w WRC i wtedy nie bedziesz nazekal na brak swiatła
dobrą opcją jest jeszcze rozklejenie reflektorów i przepastowanie szkieł od środka, schodzi dużo żółtego syfu, którego niby nie widać ale lampy świecą dużo lepiej po takiej operacji, wystarczy suszarka i na ciepło się rozkleja bez problemu.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
no tak zwykle oslepiaja a taki zle zalozony i spasowany na pale xenon to juz wogole a glownie chodzi o to zeby przy takim oslepianiu kiedys czasem czoloweczki nie skleic :/ .. jak dla mnie prawda jest taka ze jak ktos chce tani xenon to jest to wyjscie ale jak ktos ceni bezpieczenstwo i dokladnosc robienia modyfikacji autka to zdecydowanie mowimy NIE
-----===== w MAłYm CIele WIelKI DuCh ===>> HoNDA CRx DEl sOl ====-----
a ja zaraz jade w trase i juz mi sie marzy jak bede dostawal po oczach
a teraz sola poszła jeszcze kilka mm w dól jak zimowki 14 zalozylem, to naprawde nie chce sie jezdzic noca, nie dosc ze mnie oslepiaja (o xenonach nie wspomne!!!) to jeszcze sam nic nie widze, bo swieci lipnie ta moja...
dlatego dzis przestudiowalem forum i tematy zarowek i oswietlenia, musze sie za to zabrac, zebym nawet oslepiony, przynajmniej cos widzial w ciemnym lesie
mysle ze pojde najpierw w dobre zarowki i polaczenie swiatel drogowych i mijania, zeby na 4 zarowki swiecilo a jak nic nie pomoze, to rozwaze opcje xenonow! lecz chodzi mi bardziej o jakos oswietlenia drogi, sa takie zaroweczki h4 ze ladnie wygladaja i swieca ladnym bialym swiatlem, ale co z tego ze ladnie jak dupowato oswietla droge...
dopiero co przeglad zrobilem i niby ok ustawione, ale moze troszke trzeba ja podciagnac do gory, bo jak wiekszosc pisz, czasami mam wrazenie ze jade na postojowych
sympatycznie jest jeszcze jak barany jeżdżą na przeciwmgłowych gdy jest dobra przejystość powietrza. i tez nie pomyśli że Cie oślepia. takie małe OT mi sie nasuneło
Najpiękniejszy widok dla oka.......... piękna kobieta w CRXie...... a jaka kobieta w CRXie nie jest piękna:D
ja około 2 miesiące może 3 po zakupie auta założyłem bixenon, zwykłe seryjne lampy, xenony z allegro, po odpowiedniej regulacji nie oślepiają wogóle (sprawdzane wielokrotnie) drogę widać wyśmienicie, szczególnie pasy itd. Wcale nie świecą po drzewach, jeśli tak jest to na zwykłych żarówkach będzie tak samo bo konstrukcja jest taka sama tylko przy bixenonie jest dodatkowa przesłona (taka jak w żarówce zamontowana na stałe). Mój tata ma xenony w Thali i muszę przyznać że oślepiają. Wszystko zależy od kloszy, jak widac z nich światło patrząc z przodu. Co do policji to miałem już mnóstwo kontroli, ani razu nie przyczepili sie do świateł, kilku policjantów tylko pytało sie co to za światła, mówiłem że bixenon, oni ta to "acha" i tyle. Mojego tate kiedyś zatrzymali, odrazu koleś mówi " prosze otworzyć maskę, co to za światła" chcieli mu zabrać dowód ale... była z nimi kontrola z zewnątrz, normalnie nie zwrócili by na to uwagi. Teraz będę sie starał zakładac xenony do każdego mojego auta, jeśli bedą oślepiały na seryjnych kloszach będę starał sie ustukać kase na profesjonalne przerobienie bo widoczność jest naprawde znakomita.
[ Dodano: 2009-01-11, 21:39 ] hehe sory trzymałem wypowiedź i dopiero teraz wysłałem a tu już prawie po temacie
ktoś może coś powiedzieć o żarówkach firmy Xtec model H4 60/55W 4200K ??
czytam cały dzień o żarówkach.... i nie wiem na co się zdecydować.
wiem na pewno że będzie to standardowa H4 60/55W tylko jaśniejsza po lekturze z internetu mam takie typy
- w.w Xtec
- Philips Blue Vision
- Osram Cool Blue
a myślał ktoś kto ma 2g z lampami 2-komorowymi żeby w żarówce h4 zamienić przewody na kostce i żeby świacił żarnik 60W zamiast 55W?dało by to jakąś poprawę?