Nieoplacalo mi sie.
W USA najczesciej do del soli jak juz maja wsadzac h22 to roba kombinacje H2b- czyli silnik h22 zlozony ze skrzynia z b16 na takiej smiechowej przejsciowce zeby pasowala
pomysl nad tym jesli juz bo podobno mniej walenia sie z pólosiami.Pozatym sprzedaja gotowe komplety do swapa h2b
Wedlug mnie h22 to zaje.. silnik, jest mocny, ma dobry moment obr.(o co jak wiadomo ciezko w Hondach) i ten dzwiek Vitka
ktory wrecz krzyczy
100x bardziej wolalbym wsadzic h22 niz b18c6 bo c6 to przereklamowana c4 z troche lepsza skrzynia nic wiecej.
Ja po czytaniu sledzeniu zastanawianiu sie, wycenianiu zdecydowalem sie na dmuchanie d16y8. Szybko latwo i przyjemnie zyskujesz duza moc i przedewszystkim bardzo konkretny moment obr. zadnych swapów, przekladek, ciecia, kombinowania. Prawie Plug&Play
To zalezy tylko od ciebie jezeli chcesz miec duzo momentu i mocy i koniecznie miec NA to bierz h22 a jesli poprostu nieupierasz sie przy NA to wal turbo i ciesz sie z dzwieku BOv-a i prostych odcinkow
Wszystko co napisalem jest tylko i wylacznie moja subiektywna opinia

i osobiscie tez olalbym swapa, a trzymal sie turbo, zawsze jak cos padnie to d seria najtansza w utrzymaniu