DAWCa miałem to samo dolny wąż zimny nawet po wymianie termostatu pompa była ok olej i płyn czysty i uszczelka była jebnieta jak cos to wal do mnie mam głowice juz Ci wczesniej pisałem
Zadna obciągara nie da Ci tyle co 1.5 bara !!
Bóg dał nam nogi po to, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na glebie...
Korek chłodnicy dobry, bo płyn wywala do wyrównawczego. Błędy muszę sprawdzić jutro czy nie ma. A czujnik to nie jest, bo auto faktycznie się przegrzewa a dolny wąż zimny.
Wychodzi na to że jednak uszczelka albo głowica, trzeba będzie jutro ściągnąć :/
Jak by co Junior, to napisz mi swój numer telefonu na PM, się dogadamy.
Przerabiałem podobny problem wszystko było ok... Okazało się że ktoś wymieniał rozrzą nie wiadomo ile razy pomijając pompę wody która najnormalniej w świecie była wyrobiona i nie wydalała...
zobacz, podobno w mojej takie coś było za poprzedniego właściciela, mówił że raz mu bezpiecznik jakiś jebnoł i temp na hot poszla, a t otylko bezpiecznik był, ile z teg oprawdy nie wiem, zobaczyć nie zaszkodzia moze to to akurat a my sie tu głowimy i wymyslamy
Najpiękniejszy widok dla oka.......... piękna kobieta w CRXie...... a jaka kobieta w CRXie nie jest piękna:D
taki sam objaw miałem jak mi pompa wody siadła niby było z nią wszystko ok
ale ona łapała powietrze czy cus i wywalało płyn do wyrównawczego i na zewnątrz
wymieniłem termostat potem korek i chłodnice a okazała sie pompa wody
moze akurat u ciebie jest to samo
nic nie sciagaj bo sie tylko w koszty zapedzisz!! a juz doradzaja tylko glupoty zeby kase wydac, najpierw dokladnie sprawdzic czy komprecha nie ucieka-
polecam duzy kompresor i pistolet do dmuchania czy jakby to nazwac, wykrecic swiece, wkrecic najlepiej przedluzke (na gwincie od swiecy rurke) i dmychac z calej pary a jedna osoba trzyma kluczem za kolo pasowe coby sie nie krecilo(wiadomo tlok ustawiac tak zeby zawory byly zamkniete), jak jest dobrze, to klucz az wyrywa z lapy tak pcha na tlok, a jak dupa to slabo,, i slychac ze gdzies dmucha (oczywiscie moze to byc tez nieszczelny zawor...) ale warto tez monitorowac od razu plyn w chlodnicy
juz bardziej sklonilbym sie na ta pompe (chociaz jak obraca sie dobrze i nie ma luzu) to powinno byc ok..chociaz rozrzad kreci ja duzo szybciej, w zadnym wypadku nie sciagaj jeszcze glowicy, ....
mozliwe ze termostat sie gdzies podwiesza, albo faktycznie jest zle odpowietrzaona mimo ze mowisz ze dobrze...
glowica to ostatecznosc!
Ja też stawiam na pompe a jak dolny waz jest zimny to termostat. Podmień z tym starym skoro go sprawdzałeś i się otwiera. Tak jak Atomek pisze nie sciagaj od razu glowicy bo masz koszta na start a moze sie okazac ze to tylko jakas drobnostka
Fotografia ślubna, reportażowa i motoryzacyjna www.sm-foto.pl
Układ odpowietrzam tak: odkręcam odpowietrznik, wlewam płyn do chłodnicy i jak z odpowietrznika zaczyna się wylewać to go zakręcam. Taką instrukcję podał gdzieś tu na forum Pirat, a następna osoba to potwierdziła.
Termostat mam nowy, to raczej jest dobry, stary też jest dobry a problem cały czas taki sam. Sprawdzę jeszcze może tak jak napisałeś atom1, po kolei każdy cylinder. Kompresor mam, to tylko zrobić coś co wkręcę w miejsce świecy.
Ale z drugiej strony, to jeśli takim sposobem można to wyczaić, to jak mierzyłem kompresję na cylindrach, powinna na którymś być dużo mniejsza, prawda?
Aha, jeszcze jedno, cały rozrząd mam rozebrany, kółka, pasek, koło pasowe, wsio..więc nie będę wiedział kiedy zawory zamkną, chyba że założę tylko kółka rozrządu i nimi będę domykał? nie wiem...
Można tą pompę jakoś sprawdzić? Bo wygląda ok, firma NSK chyba, jeśli mnie pamięć nie myli.
no to jak masz kolka rozebrane to i pewnie walki zdjete? jak tak..to znaczy ze wszystkie zawory sa zamkniete :] ... teoretycznie kompresja powinna to pokazac.. ale..roznie bywa