odswieze troche temat, jestem zielony, zaznacze odrazu, bo wlasnie mam tez dylemat od czego mam kompa, bo silnik mialem przekladany przez poprzedniego wlasciciela i zastanawiam sie czy kompa tez podmienil, bo cos mi nie pasuje w tym wszystkim, silnik podobno byl 1,5 (amerykaniec) a teraz mam d16a9, i tu pytanko, ta regulacja mieszanki jest jakos polaczona z kompem w sensie jednosci z kompem czy jest zamontowana gdizes obok i jak ona moze wygladac ??
lubie jezdzic i duzo jezdze, ale jak czasem widze ludzi co zapierd***ja to az glowa puchnie, ledwo co ich wyprzedzam ;]
te komputery sa z d16z5 ,fotek kompa a9 nie moglem znalezc . jezeli w miejscu czerwonego 'kólka' masz takie pokretelko na srubokret to wlasnie jest regulacja mieszanki przy ECU.
to jest polaczone z kompem takze jak zobaczysz jak masz u siebie to napewno rozpoznasz .
A co w przypadku gdy sie odepnie ten tzw. sensor do regulacji ??
lampka swieci na desce ale zadnych efektow nie widac, spadku mocy, przyrostu...
odpala normalnie, tylko drarzni swiecenie
oki, czyli komputerek mam ten co powinien byc, ale jak sadze to od tej kostki od potencjometra powinna wychodzic jakas wiazka do silnika lub gdizes, a u mnie jest potencjometr, kable, kostka, to co na fotce krysik'a a dalej nie ma czego podlaczyc do tej kostki ;/ hmmm... dociekam bo mam problemy z odpalaniem na zimnym silniku(juz opisywalem w innym temacie) i powykluczalem czesci mechaniczne, teraz jestem na etapie przekonania ze to cos z elektryka ;/ moze obwod czujki temperatury plynu chlodzacego niejest podlaczony do kompa ? tylko jak to sprawdzic ;/
lubie jezdzic i duzo jezdze, ale jak czasem widze ludzi co zapierd***ja to az glowa puchnie, ledwo co ich wyprzedzam ;]