3 Rexy 2nd Gen
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

d15z5
Forumowicz

przez d15z5 » 2009-02-09, 12:18

spurek napisał(a):......D15Z5...tak jak mówisz. Przekazałem koledze to, że twoje autko zostało zaliczkowane w środę gdyż miało zostać sprzedane w sobotę. Szkoda tylko, że nie wspomniałeś w swoim poście, że umawialiśmy się ,przed środą nota bene (poniedziałek bądź niedzielę), na oględziny auta w czwartek na 19.00 i gdybym nie zadzwonił do ciebie o 15.30 to pewnie czekał bym sobie podobnie jak MrS bo nie raczyłeś mnie wcześniej poinformować, że ktoś ci autko "zaliczkował". Tyle ode mnie. Sam mówiłeś, że jak nie sprzedasz autka w sobotę to zadzwonisz i co.... widzę że autko nie sprzedane a kontaktu zero..... czyżbyś przestraszył się tego, że powiedziałem, że autko będzie dokładnie sprawdzone.?
A szkoda bo autko bardzo ładnie się prezentuje na fotkach, no i nie powiem byłem raczej zdecydowany...co więcej ciągle jestem jeżeli autko jest w takim stanie jak opisywałeś.

Spurek takich jak Ty umawiajacych sie na dany dzien i godzine bylo z 5-ciu. Jeden juz nawet jechal z Bydgoszczy ale jakos nie dojechał. Autko zostalo sprawdzone przez tego czlowieka ktory zazaliczkowal auto. Bylismy na kanale, wszystko sobie posprawdzal do tego zrobilismy 70 km w trasie. Nie mam czego sie bac. Umowilismy sie ze bedziesz jeszcze w czwartek w kontakcie przed spotkaniem zeby potwierdzic. Wiec nie wiem dlaczego masz do mnie pretensje? Jest srednio jeden telefon dziennie auto i kazdy sie umawia ze jutro zadzwoni bo chce obejrzec auto . Niestety tylko na telefonach sie konczy. Jeden przyjechal,obejrzal,zazaliczkowal i ucichł.

spurek
Moderator

przez spurek » 2009-02-09, 14:26

Czy ma pretensje?? Nie mam, ale trochę mnie zdziwiła twoja postawa. Na zdrowy rozum D15Z5, jeżeli ty chcesz auto sprzedać to chyba zależy ci na kliencie, który chce auto kupić, prawda?. Nie twierdzę, że nie masz popytu na autko bo to całkiem możliwe. Nie rozumiem tylko jednego, skoro sam mówiłeś przez telefon, że dasz znać w sobotę jak nie sprzedasz, a znać nie dajesz, to po co szukasz innego kupca. Masz mój numer telefonu, wiec nie widzę powodu dlaczego nie dajesz znać, że autko jest do kupienia, skoro narzekasz, że sprawa kończy się tylko na telefonach. Tym bardziej, że sam przyznałeś, że większego problemu nie będzie stanowić dla ciebie przyjazd autem do Poznania. Nie szukam żadnych uszczypliwości, ale tak wyglądają fakty D15Z5. To jak będzie z tym zakupem- dobijamy targu?? Czy zostajesz z autem dla siebie, lub kogoś innego? Pytam wprost. :)
I'm so JDM, my blood type is TypeR.

ED9-->ED9-->ED9 + EE8-->CH1 + EH6 + ED9-> CH1 + CG2 + RD2 + NA1

d15z5
Forumowicz

przez d15z5 » 2009-02-09, 14:40

No wlasnie zalezy mi na kliencie dlatego kazdy kto sie umawia i sie nie zjawia odzwaniam do niego lecz najczesciej albo telefon wylaczony lub nie odbiera. Szczerze powiem , ze nie wiem co mam zrobic, dostalem od klienta kase(zaliczke). Chce byc OK wedlug klietna wiec musze najpierw wyjasnic z tym co dal zaliczke. Niechce tej kasy jezeli nie kupuje auta.

[ Dodano: 2009-02-09, 13:46 ]
oczywiscie jak chcesz to sie umowimy i wpadaj ogladac.

spurek
Moderator

przez spurek » 2009-02-09, 14:55

Ja jestem chętny, ale to ty miałeś wpaść do Poznania. Jak ci nadal pasuje to daj znać, ja jestem chętny. Co do zaliczki, to twoja sprawa i jego sprawa- ale jak się umawiałeś na sobotę, na zakup, a facet nie zjawił się to chyba jego strata, prawda? Jak się odezwie to mu sianko oddasz, jak Ci je wręczył osobiście, a jak nie to po prostu odeślij mu je i po sprawie. To chyba uczciwe wyjście z całej sytuacji.
W każdym razie czekam na decyzję.
I'm so JDM, my blood type is TypeR.

ED9-->ED9-->ED9 + EE8-->CH1 + EH6 + ED9-> CH1 + CG2 + RD2 + NA1

luxu$
Forumowicz

przez luxu$ » 2009-02-09, 19:49

gdyby nie to zamieszanie, to pewnie już by dziś jeździło po Gdańsku (jakby było takie jak w opisie)... eh... szkoda gadać!
Ostatnio edytowano 2009-02-09, 23:23 przez luxu$, łącznie edytowano 2 razy
Mój del Sol na części! --=> http://www.honda-crx.info/forum/viewtopic.php?t=60462 <=--

d15z5
Forumowicz

przez d15z5 » 2009-02-09, 22:50

luxu$ napisał(a):gdyby nie to zamieszanie, to pewnie już by dziś jeździło po Gdańsku (jakby było takie jak w opisie)... eh... szkoda gadać!

Kolego prosilbym nie pisac ze cos jest nie tak jak w opisie bo auta nie ogladales, a ludzie to czytaja i przez takie cos wyrabiaja sobie zdanie bez ogladania auta.

spurek-wtedy mialem byc okazyjnie w Poznaniu, w najblizszym tygodniu nie bede w tamtych rejonach wiec jak cos to pisz i wpadaj na ogledziny

luxu$
Forumowicz

przez luxu$ » 2009-02-09, 23:24

d15z5 napisał(a):
luxu$ napisał(a):gdyby nie to zamieszanie, to pewnie już by dziś jeździło po Gdańsku (jakby było takie jak w opisie)... eh... szkoda gadać!

Kolego prosilbym nie pisac ze cos jest nie tak jak w opisie bo auta nie ogladales, a ludzie to czytaja i przez takie cos wyrabiaja sobie zdanie bez ogladania auta.

spurek-wtedy mialem byc okazyjnie w Poznaniu, w najblizszym tygodniu nie bede w tamtych rejonach wiec jak cos to pisz i wpadaj na ogledziny

Napisalem, ze gdybysmy obejrzeli i bylo tak jak w opisie to pewnie by jezdzilo, a ze nie pojechalismy przez to zamieszane to nie sprawdzilismy i nie jezdzi! chyba troche sie zle zrozumielismy!
Mój del Sol na części! --=> http://www.honda-crx.info/forum/viewtopic.php?t=60462 <=--

d15z5
Forumowicz

przez d15z5 » 2009-02-09, 23:25

ale opinia o aucie juz poszla w swiat.Nikt go nie ogladal z forum a uslyszalem ze moje auto jest "Ogolnie w zlym stanie techniczym :rotfl: " I szczerze mnie to wali wszystko :rotfl:

[ Dodano: 2009-02-09, 22:41 ]
Nie wiem jak mozna sie sugerowac opinia kogos kto nawet nie ogladal auta na zywo. Chyba ze ktos nie umie czytac ze zrozumieniem a tez sa takie przypadki. Szkoda bo w auto wsadzilem grubo pracy i czasu a tutaj takie opinie i ze niby sprzedaje padlo i chce kogos w huja zrobic ;)

Poprzednia strona