Oj Gruby, Gruby, jesteś nieufny i podejrzliwy dokładnia jak ja byłem - nim obejrzałem to urządzenie w akcji i przypomniałem sobie, ile razy walczyłem z przegubami które nie chciały zejść. Różnica obwodów nie jest taka duża, skąd bierzecie Kumie 2 cm? Zmierz oba obwody, półosi i przegubu - i zdziwisz się. Proporcje rozciagania są mniejsze niż się wydaje. Używają to od ponad roku i nigdy jeszcze naciagana guma nie pękła
Mogę przekonać niedowiarków posyłając fotkę (za kilka dni bo muszę wybrać sie do warsztatu który ten przyrząd posiada). Nie wierzę, żeby nikt z forum jesz cze sie z tym nie zetknął!
a czy to urządzenie przypadkiem nie podgrzewa naciąganej manszety? bo mi się kiedyś obiło o uszy w serwisie, jak mechanik wrzeszczał do szefowej, że już idzie tylko podgrzewa manszetę... bo jeśli tak to może suszarką/opalarką da się tak zrobić w domku samemu i później przeciągnąć po smarze...?
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
dobrze robisz coś ten sejger musiał ci sie zblokować ja wymieniałem gumy to na aucie zbiłem. a co do naciągnięcia gumy bez zdejmowania przegubu to się da tylko osłony muszą być JDM LATEKSE STYLE TYPER (na nasze bierzesz prezerwatywę dmuchasz ile razy zwiększy sie???? myśle ze jak osłony są też z lateksu to da rade
Piroman ma racje i istnieje takie urządzenie do nakładania gumowych osłon przegubu bez ściągania go. Takie urządzenie nic nie nagrzewa tylko poprostu rozciąga gumę osłony przegubu. A to potwierdzenie dla niedowiarków
proponuje wziac polos w reke zeby przegub byl skierowany w dol a 2 osoba niech przez jakis kawalek drewna udeza w przegub,pare mocniejszych udezen i schodzi(lepsza opcja niz z imadlem bo sila idzie na dol a nie w bok) jak to nieda rezeultatu to trzeba ciac
no nie zartuj...co to ma do rzeczy gdzie idzie sila, przeciez czlowiek w zyciu tak nie zacisnie poloski jak imadlo i przy kazdym uderzeniu bedze mu wyskakiwac z rak..czyli sila zadna
w renault kangoo nie da rady zdjac przegubu wiec gume nakladalem przez plastikowy stozek ktrory kupilem w motoryzacyjnym za 20 zl. kwestia tulko dobrego posmarowania
Czesci uzywane crx ed9 ee8 del sol oraz civic 92-00
601 937 808 10-18
bez sensu sie meczylem, przegub wewnetrzny rozebralem w jakies... 30 sekund. tak szybko go rozbieralem ze teraz nie pamietam jak prawidlowo sa osadzone sa lozyska na tym krzyzaku, ktos wie? bo w obu pozycjach pasuje i przegub pracuje mniej wiecej tak samo:
czyli opcja numer 2 jest prawidlowa? bo bylem wiecej jak pewien ze bylo to u mnie zlozone tak jak nr 1
a druga sprawa, w manualu napisali z tego co zrozumialem ze powinno sie na jakies znaki skladac tego krzyzaka, na polosce mam 2 naciecia wlasciwie jedno do drugiego pod kątem 90 stopni a na tym krzyzaku nie ma zadnych znakow. ma to jakies znaczenie w jakiej pozycji to zloze? przeciez poloska i tak sie obraca