jak w temacie czy ktos ma profi wygluszone drzwi?? bo zastanawia mnie czy zawiasy dadza rade przy +12 kilo mat i + glosniki i przerobiony boczek (jakies 2 kilo)
Ostatnio edytowano 2009-03-05, 00:37 przez gruby126p1, łącznie edytowano 1 raz
Mój temat to kiedyś zgrabnie opisywał, plus do tego mam w drzwiach central i elek. szyby.
Sprawdź to:
http://picasaweb.google.pl/tomexbb/CRX_ ... Elektryka# Zawiasy dają rady, to tylko pitolenie ludzi że pourywasz drzwi, wiadomo jak ktoś to zpitoli to później będzie narzekał i szukał winy wszędzie.
Jak coś to pytaj
Ja wytłumiłem u siebie tylko od zewnątrz i troszkę żałuję-duża część dzwięku jest wyraźnie słyszalna na zewnątrz auta i jednak jest troszkę metalicznego dzwięku blachy, nie dużo ale jest. Jak już chcesz robić profi to od wewnątrz i z zewnątrz
Powiem tak ja osobiście z tyłu wygłuszyłem dodatkowo nadkola, gdyż on znajdują się naprzeciw głośników i droga dedukcji stwierdziłem że też dobrze je wygłuszyć, a z drugiej strony nie chciałem pchać tego bóg wie ile. I tak z przodu mam maty od środka i od zewnątrz.
Jest jedna rzecz na która należy zwrócić uwagę. Na siłę z jakimi się zamyka drzwi, wystarczy teraz lekko popchnąć drzwi, a one swoim ciężarem robią dalej swoje, czyli same się zamykają (pod warunkiem że masz dobrze osadzone drzwi na zawiasach), a jak mi ktoś czasami pierd....ie drzwiami jak w golfie to mam ochotę go ukatrupić na miejscu. Drzwi są teraz tak ciężkie że postanowiłem dać dodatkowe takie podkład filcowe, które się daje powiedzmy pod nogi krzeseł. Dałem je w miejsce styku gumowych odbojników i takiej foliowej naklejki, między drzwiami, a słupkiem.
I jest kolejny plus mat, tzn. na światłach jak czasem sobie głośniej słucham muzyki, to nie robię wiochę że ludzie na przejściu lampią się bo jakiś wariat słuch kalwi i remi na
maxa. Z zewnątrz również dochodzi mniej niepowołanych dźwięków, w aucie jest ciszej.