itr z sosnowca
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

K_iju
Forumowicz

przez K_iju » 2009-03-10, 21:53

byłem dziś oglądać tą http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8028193
no i odradzam z góry.Sprzedający zapewnia iż stan bdb,bezwpadkowa oczywście,
A przygoda zaczęła się tak że zamiast własicicel przyjechać osobiście to wysłał swojego niby ,,wspólnika,, który potem mowi że nim nie jest.
ok samochód na zdjęciach o niebo lepszy niż na żywo.
Maska pognieciona
Dach ma zaprawki,ślady jak po gradobiciu
zderzak tył opada z dwóch stron
czujnikiem lakieru obadałem całe auto:rozumiem że ma już repraturki wstawione z obu stron ale szpachla od strony kierowcy sięga aż po szybę,szpachla na tylniej klapie,szpachla na końcu drzwi pasażera,błotnik pasażera ma z 7 wgniotów,szpachla też się znalazła.Silnik skacze na obrotach,coś stukało w lewym przednim kole,w środku pojechany,szmaty to z rok nie widział.Poprostu igła,tylko brać.Zrobiłem 600km w obie strony wiec własciciel ma farta że go tam nie było.Zaoszczędzę wam cennego czasu .Nie jechać!!

KAMILER
Forumowicz

przez KAMILER » 2009-03-10, 22:28

hyh szkoda bo zdjecia wygladaja super , coz tylko podziekowac za informacje , jak by nie bylo to wazne by dzielic sie takimi inf.

Patrycja
Forumowicz

przez Patrycja » 2009-03-10, 22:29

Wtrącę się ;) Kupiłam od tego gościa (nie wiem czy ta itr jest od niego, czy od jego brata, czy od jego ojca) moją Solkę. Ogólnie, jeżeli chodzi o stan techniczny pojazdu - nie było źle, nawet całkiem dobrze, silnik w porządku, zawieszenie ok. Ale... na przeglądzie (już po kupnie) okazało się, że Sola miała niezły dzwon! Oczywiście właściciel zapewniał, że bezwypadkowa, tak było napisane na Otomoto, tak powiedział jak przyjechaliśmy. To ciekawe skąd te spawy i przesunięte o 1 cm w tył lewe przednie koło. Uważam, ze zatajenie tych informacji było naprawdę nie fair :blee: Tym bardziej, że 18k zl za Solkę SOHC to sporo. Aha, w opisie na Otomoto było podane, że moja Sola jest z 1998 r i jest to wersja Motegi. Po pierwsze - nie była Motegi, po drugie, po przyjeździe okazało się, że jest z roku 1997 i to wcale nie z końca - i zarejestrowana też w 1997. Po jakimś czasie od zakupu zaczęła mi się świecić kontrolka SRS, ale z racji tego, że obecność poduszki lub jej brak nie był diagnozowany - uznajmy optymistycznie, ze to wina stykow. W związku z powyższym raczej nie polecam zakupów w tym miejscu.

Aha! Przyjechali po nas na stację benzynową własnie tą itr na tych zagranicznych blachach, więc zdjęcia są chyba stare, bo Solkę kupowałam w czerwcu zeszłego roku.

h8r
Forumowicz

przez h8r » 2009-03-10, 22:33

Biorąc pod uwagę kurs euro względem złotówki kupić dobry sprowadzony (niedawno) samochód jest znacznie ciężej niż kiedykolwiek do tej pory, a już kiedyś nie było to łatwe zadanie.
200sx

Parówa
Forumowicz

przez Parówa » 2009-03-10, 22:45

K_iju widzisz proste trzeba było spytać kogoś z www.honda-kielce.pl a by Ci sprawdził ktoś tego ITR'a, 600km byś zaoszczędził, co do chłopaków którzy sprzedali Ci solke i chcą tego itr'a opchnąć nie będę sie wypowiadał publicznie bo nic do nich nie mam ;)

Cień696
Forumowicz

przez Cień696 » 2009-03-10, 23:26

K_iju, Patrycja, dzieki dobrze wiedziec :poklony: zaoszczedzi to mi czasu i pieniedzy
SPRZEDAM!
Części z CRX / ITR / CTR - Swapy b18 / k20 /
mozemy wstawic takze w rozne budy
potrzebujesz czegos to smialo pytaj ;)
784-933-899

Iron man
Moderator

przez Iron man » 2009-03-10, 23:28

Patrycja napisał(a):Ogólnie, jeżeli chodzi o stan techniczny pojazdu - nie było źle, nawet całkiem dobrze, silnik w porządku, zawieszenie ok. Ale... na przeglądzie (już po kupnie) okazało się, że Sola miała niezły dzwon!

Wspominałem Ci kiedyś w Twoim temacie że akurat jak byliśmy kupić czarne VTi od nich, ta była u blacharza akurat ;). O przycinaniu w bambuko z alufelgami które teraz Ty masz (czy miałaś) też wspominałem. Widac trzeba podchodzić z dużą rezerwą do tego sprzedającego
:O

K_iju
Forumowicz

przez K_iju » 2009-03-11, 11:08

Wrozmowie z tym sprzedającym napomniał o tej del sol że montegi miał śliczną że taka bezwypadkowa i jeszcze pare ach ach.,brat też lepszy nie jest na pytanie ile itr jest w kraju to mówi- 2 tygodnie chyba...
Przez telefon mówią ze nie opłaca im się sprowadzać rozbitych fur bo wolą kupić całą w luks stanie idać cenę trochę droższą.Ja zajeżdzam na podwórko do nich a tam się lepi własnie 350Z i hnda civic z rozjebanym przodem,chyba na częsci szła

kaarol
Forumowicz

przez kaarol » 2009-03-11, 11:35

Znam temat Integry R dobrze , ITRow mialem bardzo duzo trafiały sie lepsze i gorsze sztuki , praktycznie kazdy mial jakies naprawy sorry ale nie mozna wymagac od tak starego auta cudów

Sam naprawialem tylko jednego mojego czarnego i poinformowalem o tym kupujacego ((pełna dokumentacja naprawy , uszkodzen zawsze tak robie w przypadku aut uszkodzonych) , inne byly naprawiane w Szwajcarii

Miałem kilka malinek niektorzy jee jeszcze kojarza, ale tez nie byly czyste !

malowane drzwi błotniki , jakies drobne naprawy (w Szwajcarii głownie w ASO)

Kilka aut odemnie :
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=19288

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=20936

http://www.jhm.com.pl/forum/viewtopic.p ... 3&start=10

http://www.streetshadows.pl/forum/viewt ... 81ff2b1718

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Co do DelSola Patrycji moge z czystym sumieniem powiedziec,ze go nie naprawialem samochód byl u lakiernika jak to auto z francji mial malowane zderzaki ,blotniki drobne poprawki Auto było w super stanie , zarejstrowane i jakies 1,5 roku u mnie

Ironman nie siej fermentu solka nie była u zadnego blacharza

Czy VTi ktore odemnie kupiles bylo złe ? lepione ? powiedz szczerze

Czy przy kupnie sciemniałem , kreciłem ? Czy auto rozniło sie cos od opisywanego przez telefon ? Wrecz przeciwnie udostepniłem wam kanal , dalem weza zebyscie sprawdzili uszczelki od dachu. Szkoda ,ze o tym nie napisales

Z felgami tez nie jest do konca tak jak piszesz Grzesiek nie zachował sie w stosunku fair do mnie ale to juz rozmowa na PW na zupelnie inny temat

Oboje wiemy,ze odałem to VTi po kosztach , myslisz ze mialbym jakis cel zeby oszukac Was na jakies stare felgi ?

Co do Nissana i Civica to były auta na czesci !! nie lepione tylko rozbierane!

K_iju
to ze mna sie spotkales , i na zywo rozmawialismy inaczej

Nie moge sie zgodzic z tym co wypisujesz o tej ITR , mimo iz nie jestem sprzedajacym w tym wypadku

Proponuje komus postronemu obejrzenie auta i wyrazenie opini

tutaj

K_iju
Forumowicz

przez K_iju » 2009-03-11, 12:00

powiedz z czym się nie zgadzasz?
Przy tobie ją czujnikiem lakieru mierzyłem
nie ma maski pogniecionej?
nie ma reperaturek po obu stonach?
nie ma szpachli pod same okno od strony kierowcy?
nie ma szpachli na końcu drzwi od pasażera?
nie ma szpachli na klapie?
nie opada zderzak z dwóch stron?
klapka paliwa nie odstaje jak byś dopiero co ją wkręcał?
nie ma zamazanych pędzlem na dachu kółek wielkości piłki pingpongowej?
nie stuknęło nic w lewym przednim kole jak zapierdalałeś?przu hamowaniu chyba
silnik nie skacze na obrotach od 1500 do 500 od 1500- do 500?
Szpara drzwi pasażera do błotnika jest żałosna.
a środek to mam w lepszym stanie z crx ed9 na częsci, civicu V z 94 i niewiele gorszy od crx 1gen 88r.

Jeśli widzisz gdzieś tu kłamstwo co do tego konkretnego modelu ITR to z góry przepraszam.
Ale musiałem wam sam mierzyć czujnikiem Subaru wasze bo nie wiedzieliście czy wpisać bezwypadkowe czy nie i czy ceny nie dać do góry.
A co do właściela ITR.Przez telefon mówłeś że jak znajdę ślad po jakimś wypadku to zwracasz koszta za dojazd.
koszt jest 95zł bo jechałem na gazie oto mój nr konta 40 1050 1054 1000 0023 2348 9787.Jak żeś taki uczciwy to czekam.
A co do Nissana 350Z to musicie się ugadywać z bratem wcześniej co gadać ,co nie bo mi to mówił że dla ojca się właśnie robi.

h8r
Forumowicz

przez h8r » 2009-03-11, 12:08

Patrycja napisał(a):Ale... na przeglądzie (już po kupnie) okazało się, że Sola miała niezły dzwon! Oczywiście właściciel zapewniał, że bezwypadkowa, tak było napisane na Otomoto, tak powiedział jak przyjechaliśmy. To ciekawe skąd te spawy i przesunięte o 1 cm w tył lewe przednie koło. Uważam, ze zatajenie tych informacji było naprawdę nie fair Tym bardziej, że 18k zl za Solkę SOHC to sporo. Aha, w opisie na Otomoto było podane, że moja Sola jest z 1998 r i jest to wersja Motegi. Po pierwsze - nie była Motegi, po drugie, po przyjeździe okazało się, że jest z roku 1997 i to wcale nie z końca - i zarejestrowana też w 1997.

kaarol napisał(a):Co do DelSola Patrycji moge z czystym sumieniem powiedziec,ze go nie naprawialem samochód byl u lakiernika jak to auto z francji mial malowane zderzaki ,blotniki drobne poprawki Auto było w super stanie , zarejstrowane i jakies 1,5 roku u mnie

1.5 roku i nikt nie zauważył koła przesuniętego o 1cm? Coś mi się zdaje, że ktoś tu ściemnia...
200sx

kaarol
Forumowicz

przez kaarol » 2009-03-11, 12:36

Koledzy nie mam za bardzo czasu na dyskusje :-) ale odpowiem

nie ma maski pogniecionej?

- napewno nie pognieciona , odpryski itp sprawy slady uzytkowania to auto ma 11 lat
lakier oryginal Przód dziewica , sam to stwierdziłes

nie ma reperaturek po obu stonach?

tu sie z Toba zgodze , ale popytaj uzytkowników ITR to niestety czesta przypadłosc ogolnie HONDY

nie ma szpachli pod same okno od strony kierowcy?

-Było cos robione , ale oboje wiemy ze to nic powaznego ogladales blotnik od wewnatrz i nie widac zadnego spawania itd...wydaje mi,ze to lekka przecierka do tego naprawiona w ASO

nie ma szpachli na końcu drzwi od pasażera?

- nie

nie ma szpachli na klapie?

- ma w miejscu gdzie był napis Honda , ktos go poprostu usunal w Szwajcarii czesto tak robia

nie opada zderzak z dwóch stron?

- to niestety standart ,zderzaki opadaja w starych autach

Fotka do wgladu

Obrazek

klapka paliwa nie odstaje jak byś dopiero co ją wkręcał?

- odstaje , fakt

nie ma zamazanych pędzlem na dachu kółek wielkości piłki pingpongowej?

- nie przesadzaj , jest jakas drobna zaprawka ale dach nie ma zadnych wgniotek itp..

nie stuknęło nic w lewym przednim kole jak zapierdalałeś?przu hamowaniu

- poduszka silnika , czesta przypadłosc ITRów koszt roboty okolo 120 zł

silnik nie skacze na obrotach od 1500 do 500 od 1500- do 500?

- silnik krokowy , pokazywalem Ci to odłaczylismy i bylo OK , wiec nie przesadzaj juz

Szpara drzwi pasażera do błotnika jest żałosna.

- ktos sciagal drzwi i malował to nie jest nowe auto Wydaje mi ,ze ktos sie wpylał ( jak robili reperaturki)

a środek to mam w lepszym stanie z crx ed9 na częsci, civicu V z 94 i niewiele gorszy od crx 1gen 88r.

Tutaj tez nie moge sie z toba zgodzic , moim zdaniem srodek jest OK , gabki nie ruszone
a materiał (Alcantara) wystarczy przejechac szczotka i włoski znowu beda OK bo nie sa powycierane , zadnych dziur nie ma Zaufaj mi robilem juz takie zabiegi :-) Co konkretnie w srodku Ci nie pasuje ?

Co do Subaru mam raport HPI stwierdzajacy bezwypadkowsc ( jesli nie wiesz co to HPI sprawdz google ) A to ,ze zmierzyles mi subaru to tylko ciekawostka. Czy Subaru to tez byl ulep ?

Nissan idzie na czesci bo to RHD , nie wiem czemu Ci tak powiedział ale takiego auta nie da sie przełozyc ani raczej naprawic (powódz)

h8r napisał(a):1.5 roku i nikt nie zauważył koła przesuniętego o 1cm? Coś mi się zdaje, że ktoś tu ściemnia...

musiala byc jakas kolizja skoro wachacz ruszony , autem jezdzil moj brat wiec to raczej jego sprawa.Przy sprzedazy , z tego co pamietam Patrycja nie byla sama , kolega wygladal na zorientowanego w temacie i tez tego nie zauwazyl. Trudno mi tutaj wrozyc z fusuw dlaczego tak , bo to nie ja bylem uzytkownikiem
Ostatnio edytowano 2009-03-11, 12:56 przez kaarol, łącznie edytowano 1 raz

K_iju
Forumowicz

przez K_iju » 2009-03-11, 12:54

kity wsadzasz nieziemskie.Zrób zdjęcia Maski i dachu pod różnymi kątami i wyjdzie kto ma rację.Albo nie rób bo myślę że swoje już powiedziałem.a Nissan na bank ma kiere po lewej a honda civic po prawej.Subaru wstanie jest do polecenia.Ale integra nie...

kaarol
Forumowicz

przez kaarol » 2009-03-11, 13:00

Heh , wczoraj z Toba zdecydowanie latwiej sie rozmawialo dzisaj widze zgrywasz wielce skrzywdzonego i wydymanego

Auto jest proste , jezdzi prosto nie ruszony tył i przód w całej histori jakas lekka przecierka
po tylnim blotniku Jesli uwazasz ,ze to szkut masz prawo miec swoje zdanie ja mam swoje...

Nie chce mi sie z Toba dyskutowac , pojezdzij poogladaj i tak jak Ci wczoraj mowilem bedziesz w szoku

zycze Ci abys znalazl wymazonego ITR'a

pozdrawiam

K_iju
Forumowicz

przez K_iju » 2009-03-11, 14:05

o mnie się nie martw,byłem przygotowany że mogę trafić na egzemplarz taki jak twój ,tylko chodzi mi o to żeby nikt więcej na darmo tam nie jechał bo mówicie w ogłoszeniu i przez telefon o innej integrze chyba niż macie na sprzedaż.

Poprzednia strona   Następna strona