WITAM ! Mam pare pytan ! Jak zjade do PL w kwietniu to bede musial wymienic przeguby (niestety) i chcialbym wymienic na takie ktore przeniosly by obciazenie ok 200KM i nie strzelaly za szybko !!! Czy seria da rade ? Czy jest cos takiego jak silikonowe przeguby ? Jakie najlepsze by byly do CRX ED9 IIgen 91 D16Z5 !!!!!!?????????????????? DZIEKI z gory za zaiteresowanie i prosze tylko o konkretne odpowiedzi !!! I bez takich ze to juz bylo se poszukaj itp..... !!![/b]
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.
Rodzaj przegubu, w którym niezależnie od kąta wychylenia osi, część napędzająca i napędzana obracają się z tą samą prędkością kątową, czyli wzajmna prędkość kątowa jest równa zeru.
no tak jak napisal gis NKN-y mam zalozone i nic mi sie nie dzialo, nie dzieje, przezyly juz naprawde wiele a nic kompletnie im nie dolega wiec moge naprawde polecic
każdy przegub tego typu jest homokinetyczny, zasadę działania opisał Bonczek, a SPIDAN to firma, całkiem niezła, ale to europejski producent
[ Dodano: 2009-03-13, 08:19 ]
MarTfYdOg napisał(a):zis widzialem nkn na allegro za 185 pln sztuka
możesz dać link do tej aukcji, bo chcę zobaczyć kto po tyle sprzedaje
części do japońców firm: 555, TRW, CTR, SIR, SKF, FEBI, REINZ, CORTECO; raparaturki błotników UWAGA: masz problem z progami, jest teraz na to sposób, pojawiły się na rynku progi dedykowane do CRXa, cena 165,00zł za szt.