Tuning wizualny
Wirtualne przeróbki CRXów. Jak macie ochote, pomysły.

przem
Forumowicz

przez przem » 2009-03-12, 21:16

zwierzu_1986 napisał(a):Moim zdaniem nie warto dokonywać zabiegów które zamierzasz z kilku powodów:
1.Po tym ile wpakujesz kasy w to auto dojdziesz zapewne do wniosku że to jednak nie to i będzie Ci bardzo ciężko sprzedać to auto (zapytaj użytkownika MIR@S ile sprzedaje swoje-podobno technicznie igiełka,ale nawydziwiał i teraz nikt nie chce kupić jego koncepcji).Odrestaurowane auto nabiera wartości,auto stuningowane wartość raczej traci...to powód ekonomiczny
2.Elementy których chcesz używać do tuningu to niestety w większości elementy słabej jakości,o niebo gorsze niż seryjne-na przykład lampy będą Ci wiecznie parować,będziesz z nimi walczył silikonem ale to i tak pewnie na niewiele się zda...to powód jakościowy
3.Ludzie widząc tak zrobione auto z takich czy innych względów w znakomitej większości będą Cię klasyfikowali odgórnie jako "dresa",czy "małomiasteczkowego buraka" (bez żadnej obrazy dla Ciebie-takie u nas jest myślenie).Auto odrestaurowane świadczy o wiele lepiej o właścicielu niż "laminatowóz" i robi znacznie większe wrażenie-serio ;) ...to powód społeczny
4.Na Twoim miejscu pieniądze które chcesz przeznaczyć na szeroko rozumiane "mody wizualne" podzieliłbym-część przeznaczyłbym na renowację (lakiernik+blacharz jak dobrze znajdziesz jakieś 3000-4000 zł,pierdoły z 1000 zł) nieco na wizualną stronę (felgi,może jakiś gwint powiedzmy że w 4000 zł się zamkniesz),reszte na fajne audio (tu nie ma granic :razz: ),pomyśl czy nie trzeba remontować zawieszenia czy innych rzeczy-to na serio ważne rzeczy!...jeżeli Ci coś zostanie pomyśl o stronie mechanicznej-może jakieś soft turbo,czy swap,a może modyfikacje silnika który posiadasz Ci wystarczą...wg mnie jak i wielu innych użytkowników znacznie większą radość sprawia jazda niepozorną torpedą,niż obklejonym spojlerami samochodem...powód zdroworozsądkowy
5.Tył CRXa to jeden z jego najlepszych elementów :ok: ...to powód "tylny" :rotfl:
6.Ludzie z Forum co radzą tak a nie inaczej wiedzą to z doświadczenia własnego lub znajomych-nikt Ci źle nie życzy,ale tych autek na serio robi się coraz mniej i szkoda "popsuć" koleją sztukę-jeżeli uważasz,że mimo wszystko chcesz zrobić ją po swojemu,to nikt Ci nie przezkodzi,ale proszę Cię przemyśl jeszcze raz kierunek który chcesz obrać-nikt Cię nie namawia do jazdy zupełną serią,ale może skup się na doprowadzeniu swojego wozu do ideału,a potem dopraw to jakimiś rarytasikami typu fajne felgi,fogi,podłokietnik,map lighty itp...opcji jest sporo :)

Życzę trafnej decyzji!

polac temu Panu ;)
eat | sleep | ..........crx

Mój feedback

forum/viewtopic.php?t=63674
REPERATURKI PROGOW--- BLOTNIKOW---- I WLEWÓW PALIWA do CRX-A IIgen u mnie :)

good2go
Forumowicz

przez good2go » 2009-03-13, 13:33

przem napisał(a):Moim zdaniem nie warto dokonywać zabiegów które zamierzasz z kilku powodów:
1.Po tym ile wpakujesz kasy w to auto dojdziesz zapewne do wniosku że to jednak nie to i będzie Ci bardzo ciężko sprzedać to auto (zapytaj użytkownika MIR@S ile sprzedaje swoje-podobno technicznie igiełka,ale nawydziwiał i teraz nikt nie chce kupić jego koncepcji).Odrestaurowane auto nabiera wartości,auto stuningowane wartość raczej traci...to powód ekonomiczny
2.Elementy których chcesz używać do tuningu to niestety w większości elementy słabej jakości,o niebo gorsze niż seryjne-na przykład lampy będą Ci wiecznie parować,będziesz z nimi walczył silikonem ale to i tak pewnie na niewiele się zda...to powód jakościowy
3.Ludzie widząc tak zrobione auto z takich czy innych względów w znakomitej większości będą Cię klasyfikowali odgórnie jako "dresa",czy "małomiasteczkowego buraka" (bez żadnej obrazy dla Ciebie-takie u nas jest myślenie).Auto odrestaurowane świadczy o wiele lepiej o właścicielu niż "laminatowóz" i robi znacznie większe wrażenie-serio ...to powód społeczny
4.Na Twoim miejscu pieniądze które chcesz przeznaczyć na szeroko rozumiane "mody wizualne" podzieliłbym-część przeznaczyłbym na renowację (lakiernik+blacharz jak dobrze znajdziesz jakieś 3000-4000 zł,pierdoły z 1000 zł) nieco na wizualną stronę (felgi,może jakiś gwint powiedzmy że w 4000 zł się zamkniesz),reszte na fajne audio (tu nie ma granic ),pomyśl czy nie trzeba remontować zawieszenia czy innych rzeczy-to na serio ważne rzeczy!...jeżeli Ci coś zostanie pomyśl o stronie mechanicznej-może jakieś soft turbo,czy swap,a może modyfikacje silnika który posiadasz Ci wystarczą...wg mnie jak i wielu innych użytkowników znacznie większą radość sprawia jazda niepozorną torpedą,niż obklejonym spojlerami samochodem...powód zdroworozsądkowy
5.Tył CRXa to jeden z jego najlepszych elementów ...to powód "tylny"
6.Ludzie z Forum co radzą tak a nie inaczej wiedzą to z doświadczenia własnego lub znajomych-nikt Ci źle nie życzy,ale tych autek na serio robi się coraz mniej i szkoda "popsuć" koleją sztukę-jeżeli uważasz,że mimo wszystko chcesz zrobić ją po swojemu,to nikt Ci nie przezkodzi,ale proszę Cię przemyśl jeszcze raz kierunek który chcesz obrać-nikt Cię nie namawia do jazdy zupełną serią,ale może skup się na doprowadzeniu swojego wozu do ideału,a potem dopraw to jakimiś rarytasikami typu fajne felgi,fogi,podłokietnik,map lighty itp...opcji jest sporo

Życzę trafnej decyzji!

powiem tylko:

AMEN !!! :poklony:

karwos
Moderator

przez karwos » 2009-03-13, 13:52

I ja sie przychylam do wypowiedzi zwierzu_1986 :ok:

bar_oo
Forumowicz

Samochód: CRX EE8 B16A1

przez bar_oo » 2009-03-13, 19:00

KTO SIĘ PRZYCHYLA DO WYPOWIEDZI ZWIERZA :) NIECH TYLKO DODA KRZYŻYK NA ZNAK POPARCIA W TEMACIE :)
1.+
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE

wrobellos
Moderator

Samochód: crx

przez wrobellos » 2009-03-13, 19:30

daj spokoj temu biedmu rexikowi, sprzedaj i kup sobie auto ktorych jest wecej i nie szkoda na zadne pseudo tjunigi-calibra etc.
+

Gawend
Forumowicz

przez Gawend » 2009-03-13, 19:37

Piszecie ze crx tylko w orginale... Ja miałem normalnego usdm.. teraz mam po bardzo drobnym lfcie... ROBERTO... wskocz sobie w galerie ... :) Kazdy ma inny gust .. I czy w orginale czy nie jezeli jest ładne dlaczego mowicie o wstydzie ... e 36 i calibrach ... tez dostałem koment ze moze zmienie forum ... ;) A bardziej po przeczytaniu takiego czuje Zazdrosc ... ze ktoś chce włozyć kase w auto .... i poprostu zrobić coś swojego Coś indywidualnego ... A o to chyba chodzi w Tuningu (optycznym)zrobić coś czego jeszcze nie było przy tym maksymalnie przyjemnego dla oka... . Być soba a nie powielać innych to chyba jest wazne;) Pozdrawiam :)

gruby126p1
Forumowicz

przez gruby126p1 » 2009-03-13, 20:50

no chociaz jeden normalnie napisal :ok:

pirul
Moderator

przez pirul » 2009-03-13, 21:00

Gawend napisał(a):o to chyba chodzi w Tuningu (optycznym)zrobić coś czego jeszcze nie było przy tym maksymalnie przyjemnego dla oka... . Być soba a nie powielać innych to chyba jest wazne;)

Czytałeś co kolega chce kupić do rexa? Takie lusterka/lampy/laminaty ma każdy agrowagon w okolicy i nieważne w jakim województwie :) Więc nie rozpędzałbym się tak z tym indywidualizmem :)
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD
ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD
CB600F HORNET '10 SOLD
cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD
w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project

aab
Forumowicz

przez aab » 2009-03-13, 21:02

tak zderzaki to widze masowki na allegro:]dla byl by Sołtys z tego samochodu,ale kazdy ma inny gust

Krychu
Forumowicz

przez Krychu » 2009-03-13, 21:08

do kosztow nalezy doliczyc jeszcze instalacje podtlenku azotu, no przeciez bez tego taki projekt nie moze sie obejsc
Jedzie tir, a w środku świr.

robertogawlas
Forumowicz

przez robertogawlas » 2009-03-13, 22:00

Nie chcę aut których jest więcej. Cenie sobie rzeczy oryginalne. Do 30 000 nie podoba mi się żadne autko, a więcej niestety nie mam w chwili obecnej. Rozumiem natomiast Wasz tok myślenia, to forum o CRX, a ja tak jakby chcę Waszego ukochany samochód zniszczyć. Mój entuzjazm lekko osłabł, muszę na spokojnie pomyśleć, policzyć i sprawdzić części które przyszło by mi wymienić.

Krychu
Forumowicz

przez Krychu » 2009-03-13, 22:52

moze pokaz swojego rexa jak wyglada aktualnie, potem pomyslimy ;)
Jedzie tir, a w środku świr.

pirul
Moderator

przez pirul » 2009-03-13, 23:26

robertogawlas wklej fotkę auta z przodu, z boku i z tyłu, może komuś się będzie chciało zrobić jakieś fajne vt w dobrym kierunku i sam zobaczysz czy Ci się podoba czy nie.
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD
ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD
CB600F HORNET '10 SOLD
cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD
w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project

robertogawlas
Forumowicz

przez robertogawlas » 2009-03-14, 13:09

Obecnie moje auto jest w warsztacie i we wtorek będę je odbierał. wymieniam chłodnicę, termostat, silniczek krokowy i sondę. Dodatkowo olej i ogólny przegląd.
Załączę zdjęcia robione jakiś już czas. Sorry, że taki brudny.
1 2 3 4 5 6
+ dwa przyzwoite zderzaczki na przód:
1 2

vrus
Forumowicz

przez vrus » 2009-03-14, 13:16

osz fuck "przyzwoite" sry takie zabawy nie dla mnie

Poprzednia strona   Następna strona